Død indtil solnedgang af Charlaine Harris

Død indtil solnedgang af Charlaine Harris

20.11.14
Første bog om Sookie der er blevet til tv-serien "True Blood"

Sookie arbejder som servetrice i den lille sydstatsby Bon Temps, hvor hun af de fleste betragtes som lettere enfoldig. Det er hun nu ikke, til gengæld kan hun læse folks tanker!

En dag dukker en vampyr op i baren, hvor hun arbejder, og selvom vampyrerne er blevet accepteret af samfundet i de seneste år, er Bill, den første som slår sig ned i byen. Sookie bliver tiltrukket af Bill.

Mødet med Bill bringer dog uro ind i hendes hverdag. Ikke alle har særlig stor forståelse for vampyrer, og da en række kvinder, som alle har været sammen med vampyrer, findes myrdet, bliver Sookie involveret.

Charlaine Harris skriver humoristisk og veloplagt om en verden, hvor vampyrer er ligeså naturlige som mennesker, omend ikke altid lige så ønskede. Hovedpersonen Sookie er en herlig uhøjtidelig person med en befriende humor og masser af selvironi. F.eks. fortæller hun om, hvor svært det kan være at koncentrere sig om sex, når ens partner tænker på, at ens røv er lidt for stor.

Så selvom "Død indtil solnedgang" handler om vampyrer og mord, er det ikke en uhyggelig fortælling. Til gengæld er den fuld af humor, og jeg grinede rigtig mange gange undervejs. Sookie-bøgerne er baggrunden for tv-serien "True blood".

Materialer