Det lille frøkenfirma af Hester Browne

Det lille frøkenfirma af Hester Browne

04.11.14
Sød og uforpligtende roman om Melissa hvis liv tager en ny drejning, da hun bliver fyret fra både job og kæresten

Melissa er ansat hos ejendomsfirmaet Dean & Daniels. Hun er en lidt selvudslettende type, meget naiv, men dygtig til at organisere og få andre til at føle sig godt tilpas. I starten af romanen bliver hun fyret fra sit job, og hendes ”on-and-off” kæreste gennem næsten to år bliver nu permanent off.

Men Melissa forsøger at være positiv, så hun prøver altid at se tre positive ting i enhver situation. Det bliver dog svært for hende, da hun utilsigtet bliver ansat i et escortbureau, og ender med at slå sin date i gulvet. Og hvad gør man så, når man ikke har den store tiltro til sine egne evner?

Melissa starter Det lille frøkenfirma, som hjælper mænd med at løse deres praktiske problemer såsom tøjstil, personlig hygiejne, men også mere personligt som hvis de mangler en date til en firmafest og ikke ønsker de personlige forpligtelser. Til firmaet opfinder hun en ny personlighed Honey, som er langt mere rap i replikken og flot at se på, end Melissa synes hun selv er.

Naturligvis kan man ikke starte et firma som Det lille frøkenfirma, uden at der opstår en masse pudsige situationer undervejs, og der er selvfølgelig også både familiedrama og kæresteproblemer.

Hvis jeg skal sige tre gode ting om Hester Brownes roman ”Det lille frøkenfirma”, så er den morsom, den har en sympatisk hovedperson, og jeg kunne ikke lægge den fra mig, da jeg først gik i gang med at læse. Og hvis jeg skal sige tre dårlige ting, så kan jeg faktisk kun komme i tanke om én - nemlig, at den bliver en lille smule lang til sidst.

Så trænger man til et par uforpligtende timer, er Hester Brownes roman “Det lille frøkenfirma” absolut et godt bud.

Materialer