Det glæder Pia sig til i 2021

07.01.21
Læs hvilke bøger Pia glæder sig til at lytte til i 2021

Jeg hedder Pia og er Event-koordinator og en af arrangørerne bag Krimimessen. 
Lytter til mange krimier, en del romaner plus lidt historiske fortællinger og erindringer.
Jeg er lige nu i gang med Det sidste gidsel af Ole Sønnichsen & Henrik Thomsen. En stærk, velskreven og utrolig spændende dokumentarisk beretning om den danske diplomat, der endte med at være det sidste internationale gidsel i Irak i tiden op mod Golfkrigen.

Her er de bøger jeg glæder mig til i 2021:

  1. Kongeriget – Jo Nesbø (2020). Jeg er vild med Nesbø og (selvfølgelig) især Harry Hole. Kongeriget er en selvstændig roman, som har fået rigtig gode anmeldelser. Det er en mørk thriller – om ambitioner, loyalitet og kærlighed. Og det er ikke mindst en roman om hemmeligheder, der kan få båndet mellem brødre til at briste.
  2. Forårsoffer – Anders de la Motte (2021). Det er fjerde bog i Skånekvartetten og de kan klart anbefales og kan læses uafhængigt af hinanden. Det er psykologiske thrillers, der foregår i Skåne, hvor Anders de la Motte voksede op. I alle fire bøger kobles en ulykkelig hændelse fra fortiden sammen med nutidige begivenheder.
  3. Den kinesiske tvilling – Sarah Engell (2021). Jeg kender ikke forfatteren i forvejen, men den her spændingsroman lyder vildt spændende. Et lig graves op og forsvinder. Et barn bliver kidnappet. En kvinde er pludselig væk. Eneste spor af den skyldige er de kinesiske tegn, der efterlades på gerningsstederne i en lille jysk provinsby, der gang på gang rystes af voldsomme hændelser.
  4. Hvis vi ikke taler om det (2021). Til april udkommer Leonora Christina Skov med fortsættelsen af ”Den, der lever stille”, der handler om hendes barndom med forældre, der ikke ville acceptere, at hun var lesbisk. Den glæder jeg mig til at høre, den første er oplæst af Leonora selv, det synes jeg, hun gør virkelig godt.
  5. Diskodanserens død – Torben Munksgaard (2021). Bogen er andet bind i Traum-trilogien, hvor første bind, Digterens død, udkom i 2020. En anderledes langsom krimi og samtidsroman, som jeg synes godt om. Der er ikke meget tju-bang over den, men en masse fine skildringer fra Nørrebro og indbyggerne her. Glæder mig til efterfølgeren som udkommer den 19. marts.