Det første jeg tænker på af Ida Jessen

Det første jeg tænker på af Ida Jessen

06.11.14
Hvium ved Limfjorden er rammen om historien, hvis hovedindhold kredser om skyld, svigt, tilgivelse og forsoning.

38-årige Birgitte er barndomsveninde med præsten Lisa. Birgitte er taget til Hvium ved Limfjorden for at få gang i tasterne, altså for at komme over sin skriveblokering. Formålet med besøget er også, at Birgitte trænger til at restituere sig efter et krakeleret kærlighedsforhold.

Det er rammen om historien, hvis hovedindhold kredser om skyld, svigt, tilgivelse og forsoning. Præsten Lisa mister sin søn ved en trafikulykke på drengens 7-års fødselsdag. Gustav bliver kørt ihjel af en flugtbilist, og nu handler historien om hvordan sorgen styrer familiens liv.

Samtidig med at vi trækkes igennem alle de alvorlige trængsler, som Lisa slås med, er der bygget en gedigen spændingshistorie ind i romanen. Som læser bliver man hele tiden holdt til ilden i forhold til opklaringen af hvem der mon flygtede fra gerningsstedet.

Romanen berørte mig dybt, og jeg indrømmer gerne at gråden stod mig halsen mange gange undervejs. Romanen er 2. del i den trilogi, som bliver kaldt for Hvium-trilogien. Alle bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, men har sammenfald af personer. Hele trilogien er velegnet i forhold til læsekredse, for der er meget at snakke om - både sprogligt/litterært og Ida Jesser tager hul på flere etiske og moralske emner.

Materialer