Den sorte linje af Jean-Christophe Grange

Den sorte linje af Jean-Christophe Grange

20.08.16
En kvindelig turist bliver fundet myrdet i Malaysia, tilsyneladende som offer i et makabert ritual. Flere af denne slags mord har fundet sted på kvinder, og en afdanket fransk journalist udgiver sig for at være en ung naiv kvinde, for at komme nærmere på morderen

Bogen har efterhånden nogle år på bagen ( udkom i 2007), men den hører stadig til på øverste hylde indenfor genren.

Grange skriver generelt meget mørke romaner, ofte med en religiøs undertone, og det er bestemt ikke for sarte sjæle. "Den sorte linje" starter med et mord på en dansk kvinde, begået i en bambushytte i Malaysia. Mordet trækker tråde til lignende mord i sydøstasien, og det ligner en seriemorders værk. En tidligere mester i fridykning bliver tilbageholdt på gerningsstedet, og historien opnår store overskrifter i de internationale medier.  

Imens sidder en journalist med en blakket fortid tilbage i Paris , dybt fascineret af landsmandens fængsling i Asien. Journalisten Marc Dupeyrat opnår via brevudveksling kontakt til den formodede morder Jacques Reverdi, dog ikke under eget navn, men ved at "forvandle" sig til en psykologi studerende kvinde ved navn Elisabeth. Jacques er først afvisende, men efter et stykke tid stiller han sine krav til den unge kvinde: "Følg min rejse gennem sydøstasien, følg den sorte linje".   

Grange skriver murstensromaner, og denne er ingen undtagelse. De første ca 200 sider er medlevende, og Grange formår at holde læseren i et jerngreb, indtil historien nærmest eksploderer i spænding og grusomheder under bogens sidste tredjedel. Undervejs er der masser af overraskelser og uventede begivenheder, som netop Grange mestrer til perfektion.  

Kan man lide "Den sorte linje", kan følgende bøger af samme forfatter anbefales: "Dødspagten", "Forbarm dig", "De døde sjæles skov", "Rejsende uden bagage" og "Kaiken". 

Materialer