Den sidste pilgrim af Gard Sveen

Den sidste pilgrim af Gard Sveen

07.09.16
Labyrintisk opklaring af et mystisk mord med tråde til 2. verdenskrig.

En hjemmehjælper finder en morgen den tidligere norske frihedskæmper Carl Oscar Krogh myrdet i sit hjem. Samtidig bliver der på fjeldet fundet knoglerester, som dateres tilbage i 40’erne. Politimanden Tommy Berggren bliver sat på sagerne. Han har en teori om, at der er sammenhæng mellem de to sager.

Det udvikler sig til en labyrintisk opklaringshistorie med hemmelige alliancer mellem nazister, modstandsfolk, forrædere og en kærlighedshistorie. Vi følger hændelserne i slutningen af 2. verdenskrig på den ene side og i andre kapitler følger vi Tommy Berggrens opklaringsarbejde.

Gard Sveen debuterede med denne ret tykke roman, og han fik både Riverton-prisen, Glasnøglen og Maurits Hansen-prisen for bogen. Gard Sveen er netop her i 2016 udkommet med en fortsættelse hvor politimanden Tommy Berggren også er hovedpersonen. Personligt synes jeg at der godt kunne være skåret 100 sider væk. Det var en god krimi, men lidt for lang og man skal godt nok holde tungen lige i munden, for der er rigtig mange bolde i luften.

Materialer