Den sidste olie af Rune Stefansson

31.07.16
Tredje uafhængige bog om den hårdkogte privatdetektiv Marcelo Krankl og hans partner Konrad

Marcelo Krankl er en hårdtslående, dameglad privatopdager med både dansk og latinamerikansk baggrund. I ”Den sidste olie” bliver han sendt på en opgave i Grønland, hvor han skal lokaliserer Greenpeace-journalisten Vicky von der Pahlen, som tilsyneladende er forsvundet. Men er der en uskyldig forklaring bag hendes forsvinden? Har hun været ude for en ulykke, eller ligger der kriminelle intentioner bag?

Vicky befinder sig i Grønland for at lave en film om klimaforandringernes følgevirkninger i Arktis. Det er efterhånden ved at gå op for verdens ledere, at jordens oliedepoter ikke varer evigt, og kampen om ressourcerne i Arktis er i fuld gang.

Marcelo kommer på en kompliceret opgave i forsøget på at afdække hvem, der kan have gavn af Vickys forsvinden. Samtidig undrer han sig over hvilken interesse hans klient – en israelisk milliardær – har i Vicky, for han virker bestemt ikke som en Greenpeace tilhænger.

”Den sidste olie” er Rune Stefanssons tredje bog om den hårdkogte privatdetektiv og hans partner Konrad. Jeg har ikke læst de to første bøger, men kunne sagtens følge med, og forlaget skriver da også, at bindene kan læses uafhængigt af hinanden.

Stefansson skriver flydende, og plottet hænger godt sammen. ”Den sidste olie” en ganske underholdende krimi, som er både actionfyldt og tankevækkende, og så giver Stefansson samtidig et betagende portræt af Grønland.

Tags
Materialer