Forside til "Den hemmelige dal - lige under overfladen 3"

Den hemmelige dal - lige under overfladen 3

10.11.14
Velskrevet antologi med nyskrevne science fiction noveller af danske forfattere

Forestil dig, at du kan designe din egen baby ned til mindste detalje. Eller at hele den verden du kender i virkeligheden er et stort forsøgslaboratorium. Det er blot nogle af scenarierne i de 21 nyskrevne danske science fiction noveller fra Science Fiction Cirklen.

Niveauet er her i 3. samling utroligt højt, og det er svært for mig at fremhæve en enkelt novelle som den bedste. Maria Kjær-Madsen er dog ikke til at komme uden om. Hun fortæller i ”Wonderboy” om parret, som er blevet godkendt til en baby hos BabySign. De er et atypisk par, idet hun er designet, og han er ”bibel-barn”, men indtil nu har de haft et godt liv sammen. Med babyen kommer dog en masse spørgsmål, for hvad er vigtigst – at være glad for naturen eller kunne stave 100%. ”Wonderboy” stiller en masse interessante spørgsmål til, hvor langt vi kan – og vil – gå, når det drejer sig om genteknologi.

Men også de øvrige forfattere fortjener at blive læst. Carl-Eddy Skovgaard har udvalgt en bred vifte af noveller, som dækker både hård, blød og alternativ science fiction, og det er dejligt at se, at der er så mange s.f. talenter i Danmark.

Materialer