Deja-død af Kathy Reichs

Deja-død af Kathy Reichs

10.11.14
Bogen bag tv-serien "Bones"

På tv3 går der en krimiserie med titlen "Bones". Den handler om antropologen og retsmedicineren Temperance Brennan, som hjælper FBI med opklaringen af mord, hvor de ikke har andre spor end liget. Serien bygger på en karakter skabt af Kathy Reichs, og jeg har netop fået læst den første af hendes bøger - "Deja-død".

Temperance Brennan har taget et års arbejde i Montreal. Her bliver hun tilkaldt for at identificere et kvindelig, som er skåret i stykker og begravet i sorte plastic-sække. Metoden virker bekendt, og Brennan er overbevist om, at det er en seriemorder.

Politiet vil ikke tro på hendes teori, men langsomt stykker Brennan beviserne sammen, så den uhyggelige sandhed ikke kan ignoreres. Og så forsvinder Brennans veninde ...

"Deja-død" er en underholdende krimi, og Kathy Reichs har skabt en sympatisk og troværdig hovedperson. Det giver en ekstra dimension, at handlingen foregår i Montreal med det tosprogede miljø, og plottet holder. Så hvis du kan lide retsmedicinske krimier, er "Deja-død" bestemt et bekendtskab værd.

Materialer