Forside til bogen De sidste timer af Minette Walters

De sidste timer af Minette Walters

27.06.18
I midten af 1300-tallet blev Europa ramt af Den Sorte Død. ”De sidste timer” udspiller sig i England i 1348, hvor vi følger beboerne på landstedet Develish, Dorsetshire fra juli til september. Netop de måneder hvor pesten hærger landet.

Husets master, Sir Richard, er rejst ud for at besegle ægteskabet mellem datteren Eleanor og Lord Peter af Bradmayne. Et ægteskab Eleanor på ingen måde er interesseret i. Mens han er der, bryder pesten ud, og selvom det er for sent, forsøger han og de overlevende i følget at nå hjem til Develish.

I mellemtiden har Lady Anne overtaget ledelsen af Develish i sin mands fravær. Da et sendebud fra biskoppen i Sarum bringer bud om, at en dødelig pest spreder sig, tager hun et ukonventionelt skridt. Hun samler fæstebønderne i hovedhuset og barrikaderer sig bag voldgraven. Ingen får lov at komme hverken ind eller ud, og på den måde håber hun at holde døden væk.

Men beslutningen er kontroversiel i en tid, hvor kirken har patent på sandheden, og de kalder pesten en straf fra Gud, som kun kan undgås ved at bekende sine synder og bede Gud om barmhjertighed.

Jeg kender kun Minette Walters fra hendes krimier, men da jeg også holder af historiske romaner, var det en behagelig overraskelse at opdage, at hun også kan skrive det.

”De sidste timer” er en både spændende og gribende beretning fra en nærmest uforståelig begivenhed. Ingen sygdom havde før pesten smittet så hurtigt og slået så mange ihjel, og efter pestens hærgen var verden forandret.

Hvis du kan lide bøger som ”Sarum” af Edvard Rutherfurd og ”Jordens søjler” af Ken Follett, så vil du helt sikkert også holde af Minette Walters ”De sidste timer”.

Materialer