Datter af Jane Shemilt

12.10.16
Jennys 15-årige datter er forsvundet. Har hun valgt at stikke af hjemmefra eller er hun blevet bortført?

Ted og Jenny lever et tilsyneladende trygt og arbejdsomt middelklasseliv. De har tre teenagebørn, og har begge en lægeuddannelse i bagagen. Jenny arbejder som almenpraktiserende læge og Ted har specialiseret sig i neurokirurgi.

En aften kommer Naomi ikke hjem som aftalt. Hun spiller en af hovedrollerne i skolens årlige teaterforestilling, og så går eftersøgningen i gang. Politimanden Michael og Jenny får hurtigt slået nogle kraftige huller i den velpolerede lægefamilies overflade. Hemmelighederne, både børnenes og de voksnes, vælter ud.

Romanen er bygget op på den måde, at hver andet kapitel er dateret i dagene omkring Naomis forsvinding, og hvert andet kapitel er dateret et år frem i tiden, hvor familien er gået i opløsning og Jenny er flyttet til familiens sommerhus i Dorset.

Lag for lag afdækkes historien og romanen lægger sig fint i rækken af velskrevne nye ”Domestic Noir”-romaner. Forfatteren er debutant, og selv uddannet læge. Romanen opnåede straks bestseller-status i England, og det kan jeg godt forstå. Jeg har følt mig underholdt hele vejen igennem, og romanen ender i et spændende crescendo. Der kommer ingen plot-spoiling fra mig, så læs selv, og find ud af hvad der skete med Naomi.

Materialer