Dansende røde bjørne

Dansende røde bjørne af Dennis Jürgensen

09.03.16
Jan, Kim, De 5, Britta og Puk møder Jussi Adler-Olsen, Elsebeth Egholm, Frankenstein, Dr. Jekyll & Mr. Hyde og Johan Theorin

Jeg er sandt at sige ikke den store krimilæser, men jeg er faldet pladask for Dennis Jürgensens lille krimiserie for voksne med Roland Triel som den gennemgående kriminalmand. Det er ret nyt at Dennis Jürgensen skriver for voksne. De romaner, som jeg kender bedst er den megasjove Dracula-serie, som jeg læste sammen med min søn da han var 8-10 år.  Vi havde en fest sammen når vi læste ”Brædder til Draculas kiste” og ”Blodspor i Transylvanien”. Dennis Jürgensen har en helt fantastisk humor, som faktisk også slår igennem,  særligt i denne sidste nye af hans krimier for voksne "Dansende røde bjørne"

Roland Triel er en lidt traurig efterforsker, som bliver sat på en grum sag hvor en 13-årig pige findes myrdet og på bestialsk vis ophængt i Valbyparken. Triel er stadig stærkt traumatiseret fordi han kæmper med en personlig sag, hvor hans kone blev overfaldet og myrdet og hans datter blev så voldsomt mishandlet, at hun er indlagt på et psykiatrisk hospital. Datteren har ikke talt siden overfaldet,  og gerningsmanden er aldrig blevet fundet.

Det lyder måske nok som frygtelig barsk og voldelig historie; det er det sådan set også.  Men så kan Dennis Jürgensen heldigvis det der med humor. Hans lange karriere som børnebogsforfatter fornægter sig ikke. Her i 2. del af romanserien har Dennis Jürgensen skabt en lille sej romanfigur, - en pige-detektiv, som gerne vil lokke den uhyggelige pædofile forbryder i en fælde. Samtidig er den irriterende og påtrængende journalist Thor Brandt og politikvinden Mia stadig en del af persongalleriet. Der sker udvikling i personerne undervejs, og der en skøn kærlighedshistorie under opsejling. Desuden harTriels stumme datter måske så småt fået tungen på gled.

Jeg glæder mig meget til 3. del i serien, for jeg vil rigtig gerne vide hvad der sker med Triel og hans datter og jeg vil sørme også gerne vide om den der kærlighedshistorie udvikler sig.  For mig er det et ekstra plus at der er sådan en lidt drengebogsagtig humoristisk tone i serien. Jeg fik ind i mellem en følelse af Jan, Kim, De 5, Britta og Puk møder Jussi Adler-Olsen, Elsebeth Egholm, Frankenstein, Dr. Jekyll & Mr. Hyde og Johan Theorin, særligt i sidste del af romanen. Jeg vil anbefale at du først læser "Løbende tjener", som er 1. del i serien. Den er ikke helt så humoristisk som 2. del, men du får en god personkarakteristik af Roand Triel, og et spændende plot.

 

Materialer