Bogforside for Conan af Cimmeria

Conan af Cimmeria: Hinsides den sorte flod efter en historie af Robert E. Howard

14.09.20
"Hinsides den sorte flod" er endnu en vellykket fortolkning af Robert E. Howards Conan-univers, og heldigvis er der flere bind under udarbejdelse.

I "Hinsides den sorte flod" er barbaren Conan lejesoldat for hyborianer-fortet Tuscelan, der beskytter kolonien Conajohara i grænseområdet af pikternes land. Han redder den unge rejsende Balthus under en rekognoscering, hvor han også finder det hovedløse lig af en af fortets købmænd. Pikterne har noget under opsejling, og Conan og Balthus sendes sammen med et dusin udvalgte mænd ud for at give pikterne, og særligt deres troldmand Zogar, en lærestreg. Men det bliver ingen let opgave.

I serien "Conan af Cimmeria" giver nogle af Frankrig og Belgiens bedste tegneserieskabere deres bud på, hvordan Robert E. Howards originale fortællinger skal omsættes til tegneserieform. Denne gang er historien bearbejdet af Mathieu Gabella og illustreret af Anthony Jean. Billederne er fulde af detaljer, og den levende opbygning af billedsiden giver en vitalitet og fremdrift, der intensiverer historiens vildskab. Det er svært at glemme pikterne og deres troldmand Zogar efter at have set dem gennem Anthony Jeans øjne.

 

Materialer