Caraval af Stephanie Graber

19.04.18
Forestil dig Moulin Rouge-filmen bare mere magisk og mindre sørgelig, så har du bogens stemning. Caraval handler om en Scarlett, som deltager i et fortryllet, vidunderligt, dystert og eventyrligt spil.

Det er ikke fantasy og det er slet ikke en klassisk problem-ungdomsbog. Det her er historien om Scarlett, som får sit inderligste ønske opfyldt, netop som hun ikke længere ønsker det: Hun bliver inviteret til at deltage i det eksklusive spil, Caraval. Hun havde egentlig bare tænkt sig at være tilskuer, men da hendes søster forsvinder, så snart spillet går i gang, bliver Scarlett tvunget til at deltage i sit livs eventyr…

Deltagere i spillet konkurrerer om at vinde et ønske, imens Scarlett desperat leder efter sin søster. Grænserne imellem virkelighed og fantasi opløses under spillet og både Scarlett og læserne er i tvivl om, hvad der er skuespil og hvad er ægte? Hvem er skuespillere og hvem er deltagere i spillet? Er det magi eller illusion?

Caraval-området beskrives på alle måder fantastisk! Smukke kjoler, hattemagere, møller, mystiske gange, små butikker. Det er stedet, hvor alt det smukkeste og alt det grimmeste kommer op til overfladen… Jeg kommer til at tænke på filmene Moulin Rouge fra 2001 eller the Imaginarium of Doctor Parnassus fra 2009. 

Her flere måneder efter at jeg læste bogen, står selve handlingen og bogens indhold ikke ret skarpt for mig, men følelsen af at være suget ind i et vidunderligt magisk univers, husker jeg tydeligt, og det er i sig selv nok til at læse bogen.

Der findes også en toer og en afsluttende treer til bogen, men de er ikke oversat til dansk. Men heldigvis kan bogen sagtens læses alene uden fortsættelserne.

Tags
Materialer