Anbefaling: En af os lyver af Karen M. McManus

28.02.18
”En af os lyver” er en ny YA-roman oversat fra engelsk. Jeg havde svært ved at slippe bogen undervejs, så jeg kan kun anbefale den...

Fem studerende og en lærer sidder i et eftersidningslokale. Den ene elev – som har en app, hvor han afslører ubehagelige hemmeligheder om skolens andre elever – dør under mystiske omstændigheder og mistanken falder straks på de fire andre elever, som var i rummet. Politiets mistanke spidser til, da man opdager, at det næste indlæg, der skulle have været udgivet på sladder-app’en, handlede om netop de fire elever, der var i rummet.

TJEK DET UD: en læseprøve på bogen - eller skynd dig bare ned på biblioteker for at reservere.

Det er selve mordgåden, der driver historien frem, holder spændingen og gør at man ikke kan vente med at læse videre. Men det er samtidig en historie om, hvordan livet er for de fire elever, som (uretfærdigt?) mistænkes for mord på en medstuderende, især når politiets efterforskning og skolens interesse for sladder tvinger alle deres hemmeligheder frem i lyset.

Flere gange i løbet af bogen kom til jeg at tænke på Pretty Little Liars (tv-serien. Indrømmet: jeg har ikke læst bøgerne!) pga. hemmeligheder og intriger, som kan ødelægge folks liv og gøre venner til fjender. Men den her bog er ikke nær så langt ude! I stedet sætter den tanker i gang om, hvordan man behandler hinanden: Hvad det gør ved folk at føle sig holdt udenfor og hvad det betyder for folk, når deres hemmeligheder bliver udstillet på de sociale medier. 

Tags
Materialer