Børnene af Ida Jessen

Børnene af Ida Jessen

29.10.14
"Jeg var så lille. Jeg forstod det ikke. Jeg troede, du ville passe på mig", siger Christiane - Solvejs datter.

Ida Jessens Hvium-trilogi er nu fuldført, og står som en flot færdig helhed.  Ligesom i "Den der lyver" , og "Det første jeg tænker på" ankommer en tilflytter til den lille landsby i Himmerland ved romanens begyndelse.

Solvej slikker sine sår efter en dramatisk skilsmisse, hvor hun har ladet datteren Christiane på 5 år flytte med faderen til en lille flække langt ude på landet i Jylland.

Efter en katastrofal ukontrolleret start på det nye liv i Hvium, finder Solvej ind til et mere afbalanceret voksenliv. Hun får arbejde som sundhedsplejerske, finder en stabil mand, får forældremyndigheden over Christiane og hun får styr på kærligheden og drifterne.

Ida Jessen skildrer med empati og skarphed forholdet mellem børn og voksne i flere Hvium-familier. Ligesom i "Det første jeg tænker på"  er nøgleordene blandt andet svigt, sorg og savn - tab og tilgivelse.

Jeg har hørt bogen som lydbog, og det var bestemt en fin ekstra oplevelse. Lydbogen kan downloades direkte til din pc fra www.netlydbog.dk, hvis du er borger i Horsens kommune. Der er nemlig i skrivende stund lang ventetid på at låne bogen.

Materialer