Bøger du kan glæde dig til i 2020: For de yngste (0-6 år)

19.05.20
Der kommer hele tiden masser af nye bøger - det kan være svært at holde overblik over. For hvad kommer hvornår og hvilke skal man begynde at glæde sig til? Børnebibliotekaren kommer med et bud på nogle af de bøger, som udkommer resten af året, og som det er værd at glæde sig til...

På vej

Vitello begynder i skole, Kim Fupz Aakeson

Nu skal drengen Vitello, som bor ved ringvejen og en gang kom til at ridse sin mors bil og som har mødt Gud og kidnappet en kat, starte i skole. Det skal nok gå godt…

Krageøen – et lille dyr til Pelle, Astrid Lindgren

Nu er et enkelt kapitel af Krageøen blevet udgivet som gennemillustreret, selvstændig billedbog. Krageøen er en af Astrid Lindgrens mindre kendte bøger, men jeg holder meget af den.

Da Carl næsten gav Albert væk, Ida Jessen

Carl-bøgerne er fyldt med små børn store følelser. Carls storebror kan virkelig sætte fut i Carls følelser, og måske kunne det være meget rart, hvis Albert kunne være Fannys storebror i stedet...?

Frost II, Disney

Bogen baseret på Frost II-filmen har over 100 sider med billeder fra filmen og selvfølgelig med historien om, hvor Elas kræfter kommer fra, og hvad der skete med Anna og Elsas forældre. Enhver Frost-fans vildeste drøm.

Sommerens bøger

Vitello rejser på charterferie, Kim Fupz Aakeson. Udkommer 10. juni.

Drengen, de kaldte Vitello, skal nu på ferie med sin mor fra rækkehuset på Ringvejen og hendes kæreste. Jeg er spændt på, hvad han finder på uden de sædvanlige venner…

Hvad er det der corona?, Eva Lohmann. Udkommer 10. juni

Okay, måske ikke den bog, vi glæder os mest til – men en som godt kan være nedvendig lige for tiden – for at sætte ord på det mærkelige, som er sket dette forår og som stadig er i gang.

Magda vil hellere lege, Anne Sofie Hammer. Udkommer 11. juni.

Anne Sofie Hammer er kendt for Villads fra Valby-bøgerne, men jeg er meget mere vild med børnehave-barnet Magda. Hun er fuld af fantasi og relevante spørgsmål til de regler, som de voksne sætter op.

Den store bog med Frost-historier. Udkommer 23. juni

En samlet udgave med 14 historier fra Frost-universet samlet med masser af store, flotte Disney-illustrationer – man kan synes, hvad man vil, men mange børn elsker dem!

Anker 5 - og kagekonkurrencen., Alberte Winding og Anker 6 - i badetøjet, Alberte Winding. Udkommer 11. august.

To nye bøger op vej om Anker og hans hverdag og familie. Ankerbøgerne er humoristiske og søde og genkendelige historier om en lille dreng og især hans far.

Materialer