Bøger du kan glæde dig til i 2020: For de mellemste (7-12 år)

19.05.20
Der kommer hele tiden masser af nye bøger - det kan være svært at holde overblik over. For hvad kommer hvornår og hvilke skal man begynde at glæde sig til? Børnebibliotekaren kommer med et bud på nogle af de bøger, som udkommer resten af året, og som det er værd at glæde sig til...

På vej

Det hemmelige samfund (Forestillinger om støv 2), Philip Pullman

Serien er en slags efterfølger til Det gyldne kompas, men den kan sagtens læses selvstændigt. Manner, jeg har glædet mig til denne serie, og den lever helt op til forventningerne!

Tom Gates 10 – Supergode skills, Liz Pichon

Den kreative Tom skal nu på – åh nej – campingtur med familien!!! Han tager heldigvis sine tegninger og sin dagbog med, så du kan læse, hvordan turen kommer til at gå…

Det gyldne kompas 3 – graphic novel, Stéphane Melchior

Det gyldne kompas som graphic novel! Første bog i serien bliver delt i 3 bind, hvoraf den sidste kommer nu. Historien bliver fortalt med flotte, stemningsfulde billeder.

Bækager boldklub 5 – bold og badehætter, Jesper Roos Jacobsen & Ole Sønnichsen

Nu er der nyt om Bækager Boldklub – klubben med Danmarks dårligste spillere, som alligevel spiller videre bog efter bog, selv om de hellere vil spise kage/læse Harry potter og alt muligt andet.

A.S.P.E. 5 – Dommedagsbjergene, Mette Finderup

Orv, der er mange, der har spurgt efter A.S.P.E.-serien! Det er en spændende, hurtigt-læste bøger om 4 børn, som til sammen danner en gruppe af helte – og man behøver ikke læse dem i rækkefølge.

Magiske møgunger 3 – den tredje historie, Neil Patrick Harris

En fantasy-serie med masser af humor, spænding og illustrationer. Serien foregår i et spændende cirkus-agtigt univers, hvor både magi og folk, som er onde imod børn, er virkeligt.

Sommerens bøger

Pissemyre, Lars Daneskov. Udkommer 9. juni

Du kender Lars Daneskov fra ”Tro, håb og gorgonzola”. Hans nye bog handler om Melvin, som er den mindste i klassen, men som gerne vil være større, sejere og have pigernes opmærksomhed.

Kaptajn underhyler – i farver, Dav Pilkey. Den første kommer d. 10. juni.

De gode, gamle Kaptajn Underhyler – men nu med farver på alle tegningerne.

Drengen der fik ting i hovedet 3 – Hjælp, jeg er klog, Kasper Hoff. Udkommer 10. juni.

Jeg er normalt ikke til sjove bøger med masser af tegninger. Men den her serie er for fed – totalt gakket! Og nu kommer der en 3’er!!

Greystone 2 – bedragerne, Margaret Peterson Haddix. Udkommer 19. juni

Hvis du ikke har læst første bog i serien, bliver du nødt til det:: Et mysterium, en søskende flok hvis mor forsvinder, fantasy, spænding… Og den slutter, så man bliver NØDT til at læse 2’eren!!!

Mira 4 - #rejse #paris #savn, Sabine Lemire. Udkommer 23. juni

Pigeliv fortalt som graphic novel: Mira er så småt ved at blive teenager. Hun tænker over på første forelskelse, bryster og veninder, samtidig med at hun flytter sammen med sin mors kæreste og prøver at få et forhold til sin hidtil ukendte far.

Woodwalkers 6 – Hævnens dag, Katja Brandis. Udkommer 1. august

Nu kommer det endelige opgør imellem Carag og hans ærkefjende Milling. Sidste bind i serien om Woodwalkers, som handler om livet på en kostskole for børn, som er halvt menneske, halvt dyr.

Om laaaaang tid, men vi glæder os

Pages & Co.: Tilly og bogvandrerne, Anna James. Udkommer 1. september

En sød historie om Tilly, som opdager at hun kan rejse ind i bøgerne og tale med karaktererne. Sammen med sin ven rejser hun ind i Alice fra Eventyrland, Anne fra Grønnebakken og Skatteøen - men det er ikke altid lige sikkert at rejse i bøger! 

Arlo Finch 3 – i skyggernes rige. Udkommer 6. oktober

Jeg elsker Arlo Finch-historierne og glæder mig til 3’eren. Spændende og stemningsfulde fantasyhistorier om Arlos oplevelser i skovene omkring hans by – man ved aldrig, hvad man møder der!

Materialer