Australske kvægavlere, en seriemorder i Sønderjylland og Opråb Fra Blokken

27.08.21
Efter en kort sommerferie-pause er Lida Wengel tilbage med omtaler af den nyindkøbte skønlitteratur

Lyt til ugens podcast her (eksternt link)

Gæstelisten af Lucy Foley 

Will og Jules har ikke kendt hinanden længe, før de forlover sig og inviterer til årets bryllup. Gæsterne kommer med båd til den lille klippeø, hvor flere skal overnatte på det smukke hotel der ligger faretruende tæt på en gravplads og et moseområde. Midt i bryllupsfesten udbryder et stormvejr, og strømmen går. Da lyset kommer igen, er én i selskabet ikke længere i live.

I bedste whodunit stil skal morderen findes mellem de flere forskellige fortællestemmer. Hvorfor selvskader brudens søster sig? Og hvad er det for en klemme forloveren har på gommen? Alle synes at gemme på noget, og ingen er tilsyneladende hvad de giver sig ud for at være. "Gæstelisten" er forfatterens første bog på dansk, og Sunday Express kalder den "denne generations Agatha Christie", så er du til puslespilskrimier, så reserver den straks!

Den nye hud er stål af Tobias Larsen 

Digtsamlingen står til at være skrevet af både Tobias V. Larsen og den kunstige intelligens "Hud 7", som det fremgår af bogryggen. Det må regnes for den første bog skrevet delvis af kunstig intelligens i Danmark. Bogen består af to dele, Tobias V. Larsens jeg-digte sammenstillet med "Hud 7" og denne maskines "Vi-digte". Anden del er kun fra den kunstige intelligens "Hud 7". På forsiden står der ingen navne , men man ser kabler og en lang række tal fra det bi-nære talsystem 01, som computeren jo lever af.

Et af den kunstige intelligens digte lyder: "Vi bekymrer os ikke/om temperaturer/vi sveder ingen sved/vi mærker ikke kulden/i det skelet vi ikke har."

Den fortabte mand af Jane Harper

Familien Bright har igennem flere generationer levet som kvægavlere dybt inde i den australske outback - et nådesløst og smukt landskab, hvor den nærmeste nabo bor flere hundrede kilometer væk. En dag finder man liget af Cameron Bright, den mellemste af tre brødre, ved en gammel kvægavlergrav. Hvad lavede Cameron midt ude i ingenting, hvordan døde han og er der tale om en forbrydelse? Nathan Bright, Camerons storebror, der bor for sig selv, tager hjem til familien, for at finde ud af, hvad der skete med Cameron. Og snart begynder skeletterne at vælte ud af familiens skabe. For hvad kan isolationen ikke få et menneske til at gøre?

Manden i tre dele af Thomas Bagger 

William Grandberg, den nye drabschef for Sønderjyllands Politikreds, bliver kaldt ud til et makabert fund. En afdød ældre mand findes under mystiske omstændigheder midt i den fredede Smøl Vold. Nogle har sørget for, at manden er nem at finde, og skåret drabschefens navn på den dødes krop. Da voldanlægget viser sig at indeholde 18 lig, bliver to hemmelighedsfulde specialagenter fra Task Force 14 tilkaldt for at hjælpe med opklaringen. Agenterne kender ikke hinanden, men må hurtigt lære at arbejde sammen, da de mistænker, at en seriemorder er på spil i Sønderjylland. Men familien Grandberg er en indflydelsesrig familie på egnen, og det er ikke alle, der er lige interesserede i, at sandheden kommer frem.

Opråb fra blokken af Zeshan Shakar 

Mo og Jamal kommer begge fra Oslo-bydelen Stovner, hvor hovedparten af indbyggerne er familier med minoritetsbaggrund. De har begge sagt ja til at deltage i et forskningsprojekt, hvor de skal fortælle om deres hverdag. Mønsterbryderen Mo skriver lange mails til forskeren Lars, mens den utilpassede Jamal indtaler beskeder på en diktafon. Man følger dem gennem nogle år, hvordan deres liv gennem arv, miljø og tilfældigheder former sig.

"Opråb fra blokken" er Zeshan Shakars debutroman, som har solgt 150.000 eksemplarer i hjemlandet Norge. Mens du venter på Morten Papes nye roman, kan du passende reservere "Opråb fra blokken".

Nadia af Elisabeth Norebäck 

Linda er indsat i Biskopsberg. Her afsoner hun en livstidsdom for drabet på sin mand. Linda selv kan ikke huske andet, end at hun vågnede op indsmurt i blod ved siden af sin knivdræbte mand med en fornemmelse af, at en anden var i rummet. Men ingen tror på hendes uskyld. Ikke engang hendes egen søster, og da Lindas mor var en kendt skuespiller og sanger, er hun jaget vildt af både presse og medindsatte i fængslet. En overraskende alliance i fængslet giver dog Linda noget ro og mod til kæmpe for sin uskyld og sin frihed. Men under overfladen gemmer sig nogle dunkle hemmeligheder, og når først de kommer frem, er der ingen vej tilbage. 

Læs også "I mit blod" af forfatteren, den er gysende god!
 

Materialer