Atomeksplosion
Atomeksplosion

Atomkrig

03.10.14
Hvordan vil tiden efter en verdensomspændende atomkrig se ud? Hvad vil der være tilbage? Her er et par bøger med bud den situation.

Nevil Shute: På stranden

En lidt ældre sag skrevet af Nevil Shute – og filmatiseret i en udgave, som mange vil nikke genkendende til. “På stranden” foregår i 1963, efter tredje verdenskrig er brudt ud, og følger en gruppe overlevende i Australien, og den placerer sig i en tradition for pessimistiske (grænsende til det deprimerende) romaner – for her handler det ikke om at overvinde de udfordringer, som den nye verden stiller, men snarere om at indstille sig på at dø.

Dmitrij Gluchovskij: Metro 2033

Først en blog og sidenhen en bog, et computerspil og sikkert snart en film – Dmitrij Gluchovskijs roman om tiden efter atomkrigen er endnu et sort syn på menneskeheden.

De rester, som vi hører om, overlever i Moskvas metro, hvor de kæmper både mod hinanden og de mutanter, som strålingen har skabt. Vor hovedperson må kæmpe sig på tværs af de fremmede domæner, som findes under jorden, for at redde menneskene fra en ny trussel i mørket.

Materialer