Læsende kvinde

Anbefalinger til moren

13.01.15
Til moren, der endelig har fået overskud til at tænke på andet end bleskift og søvnløse nætter.

  Slagteren i Liseleje

Anne Riel
2013 - 255 sider
Judith er på overfladen en rar og gemytlig ældre dame, der sætter pris på gode værdier som ordentlighed og venlighed. Men bag hækken, væk fra nysgerrige blikke, har hun nedfrosne lig i kummefryseren, planer om at tage postbuddet af dage og holder med morderiske bagtanker overdådige middags- selskaber for sine kommende ofre, de tre lokale drankere Hans, Christian og Andersen. Det er morsomt, det er grumt, og det gøres ikke meget bedre.

  Storhed og fald

Tom Rachman
2014 - 374 sider
En nedslidt boghandel i en flække i Wales, en kvindelig enspænder, der foretrækker bøgernes selskab og en uventet besked fra en ekskæreste sætter denne sublimitet af en roman i gang. På tre forskellige tidsplaner dykker Rachman med en uovertruffen sans for sprog og plot ned i enspænderen Toolys liv for at finde svaret på, hvorfor hun som otte-årig blev kidnappet af tre karismatiske plattenslagere, der tog hende med verden rundt.

  Huset Longbourn

Jo Baker
2014 - 399 sider
Hvis blot navnet Mr. Darcy vækker genklang, vil du elske denne roman, der udspiller sig på Longbourn hos familien Bennett. Sarah arbejder som tjenestepige i huset. Hun slider fra morgen til aften for at vaske søstrene Bennetts undertøj. Da en ung tjener bliver ansat, bringer han hemmeligheder og roman- tik med sig, alt i mens herskabet tumler med forviklinger og uforudsete skandaler. Jane Austens ‘Stolthed og fordom’ set gennem en tjenestepiges øjne.

  Mig før dig

Jojo Moyes
2012 - 438 sider
Jojo Moyes har slået sit navn fast som en mester i feelgood romaner. Denne er ingen undtagelse. Da Lou mister sit arbejde, må hun tage et job som handicapmedhjælper for Will, der har været ude for en bilulykke. Let tjente penge, tænker Lou, men virkeligheden viser sig at være en ganske anden. Will ønsker ikke at leve, og da Lou forelsker sig, må hun sætte spørgsmålstegn ved sit eget liv og Wills. For er livet værd at leve, når man ikke er i det?

  Den forkerte giraf (99.4)

Maise Njor
2014 - 201 sider
Journalisten og forfatteren Maise Njor og hendes nye kærlighed, som hun elsker trods hvide strømper i sandalerne og 10 års alders- forskel, venter på et tog i Indien. Undervejs gør Maise Njor sig en masse humoristiske og rammende tanker og overvejelser om kærligheden, kernefamilien og os kvinder på 35+. ”Vi er bare guppyer, der gør det samme som de andre” slår hun fast. Enig? Så er denne bog lige noget for dig.

  Kvinden ved 1000 grader

Hallgrímur Helgason
2013 - 465 sider
I en ombygget garage i Reykjavik sidder 80- årige Herra og venter på at dø. Hun har KOL og hendes eneste kontakt til omverdenen er gennem hjemmehjælperne og internettet. Mens Herra venter på, at ovnen på krematoriet, hvor hun har bestilt tid, når op på 1000 grader, fortælles med humor og sprogligt uovertruffenhed Herras fascinerende livshistorie. Romanen var indstillet til Nordisk Råds litteraturpris 2013 og én af dette års ubestridt bedste bøger.

  Min mands hemmelighed

Liane Moriarty
2014 - 388 sider
“Til min kone, Cecilia Fitzpatrick. Må kun åbnes i tilfælde af min død” står der på det brev, som husmoren Cecilia finder i en sko- tøjsæske på loftet. De fleste ville nok dampe brevet op, skimme det og lægge det pænt tilbage i skotøjsæsken, også Cecilia. Hun læser brevet, som bliver en tikkende bombe under hendes ægteskab, hendes selvopfattelse og under hele byen. Det er en letlæst pageturner tilsat hjemmebag, børnefødselsdage og moralske dilemmaer.

Materialer