Læsende dreng

Anbefalinger til den skoletrætte

13.01.15
Til den skoletrætte, der efter alt for meget pligt-læsning har fået mod på at læse igen.

Eleanor & Park

Rainbow Powell
2014 - 310 sider
Rainbow Powell har med denne perle begået en kærlighedshistorie af de helt store. Året er 1986. Eleanor med det ildrøde hår og de slidte jeans er netop flyttet til byen og skal starte i skole. Men der er kun en ledig plads i skolebussen - den ved siden af Park. Langsomt begynder Eleanor og Park at udveksle tegneserier, kassettebånd og blikke i bussen, og uden at ville det forelsker de sig i hinanden. Og hvad bedre er: du forelsker dig også.

Unremembered - uden minder

Jessica Brody
2014 - 343 sider
På jagt efter en pageturner om hukommel- sestab, altoverskyggende kærlighed og med nervepirrende cliffhangers? Så har du den her! En 16-årig pige er eneste overlevende efter et flystyrt, der er omgærdet af mystik. Pigen stod ikke opført på passagerlisten, og ingen lader til at vide, hvem hun er. Det eneste, hun kan huske, er årstallet 1609. Hvem er hun? Da en ung mand dukker op og påstår, at de er forelskede, er hun i tvivl, om hun kan stole på ham. 1. del i ny trilogi

Rød som blod

Salla Simukka
2014 - 263 sider
En dag finder Lumikki 500 euro-sedler, der hænger til tørre i skolens mørkekammer. Lumikki er 17, lynende intelligent og en enspænder, der ikke bryder sig om relationer af nogen art. Pludselig er hun rodet ind i narkohandel og på flugt fra russiske og estiske kriminelle. ”Rød som blod” er 1. del i en isnende, finsk thriller, der fra forlagets side er beskrevet som Nordic noir møder True detective med Lisbeth Salander i hovedrollen. Sandt? Bedøm selv.

21 måder at dø

Sarah Engell
2014 - 337 sider
Stella har fundet frem til 21 mulige måder at dø på. Det er bare at vælge én af dem. En brutal og skræmmende realistisk roman om veninderne Stella og Amalie, der sammen melder sig til X-factor. Men da dommerne vælger Amalie fra, får hun vendt hele klassen mod Stella. At de 21 måder at tage sit eget liv på alle er baseret på virkelige selvmord får bogen til at krybe ind under huden på én i en sådan grad, at man næsten ville ønske, at man aldrig havde læst den.

Fordelene ved at være en bænkevarmer

Stephen Chbosky
2013 - 249 sider
Til dato har kultromanen om kejtede Charlie, der skal starte i High School, efter at hans ven har begået selvmord, solgt flere millioner eksemplarer. Den er blevet forbudt af skoler i amerikanske stater og er den roman, som de amerikanske biblioteker flest gange i de seneste årti har nægtet at have på hylderne. Med dansk optik er det nu bare en uskyldig bog om usikkerhed, ensomhed og ikke mindst kærlighed. Husk også at se filmen med Emma Watson.

De uønskede

John Flanagan
2012 - 402 sider
I landet Skandia skal alle unge mænd gennemgå krigertræning. Hal og hans gruppe er ikke store og stærke som de fleste andre skandier. De er de udstødte. Dem, de andre ikke vil vide af, og de får brug for al deres mod og kløgt i det traditionsrige søslag. Bogen er 1. del i serien ‘Våbenbrødre’, der emmer af action, vikinger... og sejlads. Serien er en opfølger til Flanagans populære serie “Skyggens lærling”, men nye fans kan sagtens begynde her.

Skolen

Jesper Wung-Sung
2013 - 138 sider
Fluernes herre møder dystopisk skolegård i psykologisk gys af en roman. Skolein- spektøren har netop givet eleverne fri, da de bliver bedt om at blive på skolen. Inden længe er skolen indhegnet, og pakker med mad, medicin og ligposer bliver kastet ned i skolegården fra et fly. En efter en begynder lærerne og eleverne at dø af en mystisk sygdom. Og de, der er tilbage, må kæmpe for magten og for deres overlevelse. 138 sider = 10 nedbidte negle.