Aber dabei af Julia Butschkow

Aber dabei af Julia Butschkow

10.11.14
Kollektivroman, hvor alle fortællerne er indlagt på en lukket psykiatrisk afdeling.

”Aber Dabei”, som er udkommet her i 2013, er en kollektivroman hvor alle fortællerne er indlagt på en lukket psykiatrisk afdeling. En af perABERDABEI_OMSLAG_final.inddsonerne er en yngre totalt sexfikseret advokat, en anden er en ung kvindelig skriveblokeret forfatter som kæmper med svær anoreksi. Den tredje person i romanen formår så let som ingenting at forføre psykiateren Jens Martin, som er gift med den perfekte Ingrid.

I Julia Butschkows romaner og noveller er der mange emnemæssige lighedspunkter i forhold til hendes eget liv. Farfaderen var nazist og hun voksede op i et hippiekollektiv. Julia fortæller i et interview, at hun selv har været indlagt på et psykiatrisk hospital, men disse sammenfald betyder ikke at hendes bøger er selvbiografiske. ”Aber Dabei” er den roman, der går tættest på forfatterens eget liv, men hun understreger, at karaktererne er fiktionaliserede. Det fremgår af flere interviews med forfatteren at hun skriver fiktion med streg under fiktion.

Jeg har læst flere af Julia Butschkows værker, og der er for mig ingen tvivl om at romanen "Apropos Opa" er juvelen i det samlede forfatterskab.

Materialer