Forside til tegneserien Skamløs - rebelske kvinder som ændrede verden

Årets Ping-pris er uddelt

17.06.19
Find ud af hvem der står bag årets mest nyskabende, ambitiøse og velfortalte tegneserier.

Pingprisen er et samarbejde mellem tegneseriemagasinet Nummer9.dk, Dansk Tegneserieråd og Storm P.-museet. Dansk Tegneserieråd har taget initiativ til prisen, mens Nummer 9’s redaktion og anmeldere nominerer forskellige tegneserier inden for forskellige kategorier. 

Den gamle eller oprindelige Pingpris blev uddelt fra 1986 til 1996, og var en ærespris, der blev uddelt til en tegneserietegner eller -formidler. Den gamle Pingpris blev til på formiddagsavisen B.T.s initiativ, og blev uddelt af en kreds af tegneseriebranchefolk. Folkene bag den nye Pingpris vil gerne anerkende og bygge bro til den gamle pris, derfor samme navn.

Læs mere om Ping-prisen her.

BEDSTE DANSKE TEGNESERIE:

Death Save af Rune Ryberg (Forlæns)

Øglen Rick og fuglen Bass er venner og hænger tit ud i arcadehallen, hvor de spiller på flippermaskinerne. Rick vil gerne lave sjov og have noget action, mens Bass mest drømmer om noget mere i livet.

BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE PÅ DANSK:

Skamløs – rebelske kvinder der ændrede verden af Pénélope Bagieu (Cobolt)

Tegneserie, der med humor og fine tegninger fortæller en række kvinders livshistorier, og hvordan de ændrede verdenshistorien.

BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE: 

Sabrina af Nick Drnaso (Drawn & Quarterly)

Where is Sabrina? The answer is hidden on a videotape, a tape which is en route to several news outlets, and about to go viral.

BEDSTE BØRNE/UNGDOMSTEGNESERIE:

Lonely Journey af Ida Rørholm Davidsen (Cobolt)

Anna føler sig ensom, men finder trøst i et computerspil, der dog gør det svært for hende at skelne mellem det virkelige og virtuelle.

BEDSTE DANSKE NETTEGNESERIE: 

Betsy and the mutant scouts af Tor Fruergaard og Sissel Dalsgaard Thomsen

En online tegneserie om en overvægtig pige, der skal redde verden efter en nedsmeltning i et atomkraftværk i nærheden af en spejderlejr.

BEDSTE DANSKE DEBUT:

Det rette element af Line Høj Høstrup (Forlæns)

Ellen køber sit drømmehus, men sygdommen ALS ændrer Ellens liv og drømme radikalt og Ellen må tage "det gode liv" op til revision. Er det muligt at slippe kontrollen og samtidig have et godt liv?

Læs mere om vinderne her.

Materialer