5 gode middelalderserier

25.08.15
Dyk ned i middelalderen med en god romanserie - Nina præsenterer 5 gode af slagsen.

Den farverige middelalder er rammen om flere romanserier. Her kommer et lille udvalg af de allerbedste.

Martin Jensen

Martin Jensen har skrevet en serie af krimier som foregår i middelalderen. Winston, Halfdan og Alfilda er hovedpersonerne og vi følger dem gennem tykt og tyndt. Serien kan karakteriseres ved at være historisk troværdig og særdeles velresearched med et kulørt charmerende persongalleri og humor.

Rækkefølgen på serien:

 1. Kongens hunde
 2. Edbryder
 3. En bondes ord
 4. Den tredje mønt
 5. Sværdets bid
 6. Ærens åg

Candace Robb

Den engelske forfatter Candace Robb har skrevet en rigtig god krimiserie med bueskytten Owen Archer i hovedrollen. Serien tegner et levende billede af livet og politikken i 1300-tallets England. Et spraglet persongalleri med skønne kvinder og lumske mænd får siderne til at vende sig selv.

Der er udkommet 10 bind i serien:

 1. Apotekerrosen
 2. Vor frues kapel
 3. Nonnens fortælling
 4. En brik i kongens spil
 5. En forpestet tid
 6. Asylets velsignelse
 7. Spion for frelseren
 8. Ridderen med de korslagte ben
 9. De uskyldiges brøde
 10. Spionernes nattevagt

Jan Guillou

Den svenske forfatter Jan Guillou har skrevet en meget kendt og berømt tempelridderserie, som også er filmatiseret. Stormandssønnen Arn er hovedpersonen, som vinder stor hæder som tempelridder i det hellige land.

Serien består af:

 1. Vejen til jerusalem
 2. Tempelridderen
 3. Riget ved vejens ende
 4. Arven efter Arn

Barnhard Cornwell

Engelske Bernhard Cornwell har skrevet en lille serie - en trilogi, som foregår i den helt tidlige middelalder. Faktisk kredser fortællingerne om Camelot- og kong Arthur-sagnene. Det er fremragende fortællinger, som piller romantikken ud af myterne og mixer sagn, myter og historisk fakta i en underholdende blanding.

Seriens titler:

 1. Vinterkongen
 2. Guds fjende
 3. Excalibur

Robyn Young

Den engelske bestsellerforfatter Robyn Young har også skrevet en trilogi i den mere kulørte ende om tempelridderne. Vi følger den unge tempelridderlærling Wills liv og gerninger. En rigtig pageturner, som vil kunne læses af alle Dan Brown-elskere. Så hvis du allerede HAR læst Jan Guillous serie om Arn, så gå bare videre med denne trilogi.

Seriens rækkefølge:

 1. Broderskabet
 2. Korstog
 3. Rekviem