Kreativ med børnene
foto af cottonbro/pixels

VINTER: Kreativitet for hele familien

De kolde vintermåneder indbyder til inde aktiviteter med ild i brændeovnen, en kop varm te og hygge med de nærmeste. Læs med her og bliv inspireret til kreative sysler børnene kan give sig til i de mange inde timer eller hyggelige projekter I kan lave sammen som familie.

Perler, perler, perler - for fingernemme børn og voksne
Der findes et utal af perle-krea-bøger og man kan virkelig også lave alt i perler. Alt du skal bruge er en perleplade, rørperler, mellemlægspapir og et strygejern. De små plastik perler er endnu ikke gået af mode og der kommer stadig nye bøger med inspiration og ideer til motiver og anvendelse:

Genbrug er god brug
Lav noget sjovt af dimsedutter, emballage og skrammel I finder derhjemme. Det behøver hverken at være dyrt eller avanceret at være kreativ og så kommer man bare rigtig langt med en limpistol. Nedenfor finder du bøger der kan inspirere dig til små og lidt større gør-det-selv projekter med genbrug:

Modellér eller leg med slim
Synes børnene (eller dig selv) det er sjovt at bruge hænderne til at forme lerfigurer eller strække, hive og masse rundt med slim, så er der her rig mulighed for det:

På med overtøjet og tag naturen med hjem
Hvis I trodser vinterkulden og begiver jer ud i naturen er der også her mulighed for at prøve kræfter med sine kreative evner. For naturen er jo som bekendt et stort skattekammer og den rummer også gode oplevelser og fine materialer selv i vintermånederne. Nedenfor kan I blive inspireret til at bringe naturmaterialer i spil på en kreativ måde, enten nu eller når vi kommer lidt tættere på foråret:

Tags