Bøger om virkelige eventyr og overlevelse til vinterferien

VINTER: Iskolde bøger om overlevelse

Det er koldt udenfor, men det bliver endnu koldere i de her bøger. De handler om virkelige hændelser i naturen og enestående beretninger om overlevelse. Måske kan de give vinterferien et ekstra strejf af eventyr - og endda opmuntre til en nat i soveposen i telt eller shelter?

 Én ting er sikkert: Når du har læst én af de her bøger, så virker en nat under åben himmel i den danske vinter ikke som det mest afskrækkende man kan foretage sig. Samtidig er flere af bøgerne præget af en trang til at lede efter noget mere enkelt og ægte i naturen.

  1. Ind i vildmarken fra 1996 spiller på hele tre tangenter, da Ind i vildmarken også er glimrende filmatiseret af Sean Penn og har et forrygende soundtrack af Eddie Vedder fra Pearl Jam.
     
  2. Mellem is og intet fra 1988 er også filmatiseret, men bogen er bedre - og ifølge den britiske eventyrer Chris Bonington er det her den største historie om overlevelse nogensinde. Gør næsten ondt at læse.
     
  3. Et umuligt valg af Aron Ralston er fra 2005. I bogen indser forfatteren, efter at have siddet fastklemt i 5 dage, at hans eneste chance for at slippe fri og blive reddet er at skære hånden af. Et umuligt valg er forrygende filmatiseret her.
     
  4. 76 dage fra 1986 er Steven Callahans meget personlige og læseværdige beretning om overlevelse i en lille redningsflåde alene på Atlanten. Svær at ryste af sig.

Der er masser af muligheder for at overnatte i det fri. Og hvis du ender med at blive så inspireret af bøgerne, at du opsøger eventyret og vover dig ud i shelter eller telt i vinterferien - eller hvis du bare skal tænde bål til skumfiduser i baghaven -, så kan du få tips til at overleve (også i baghaven) med Elitetroppernes håndbog i overlevelse fra 2015. Her kan du både lære en ting eller to om at tænde bål til skumfiduserne - og du kan lære at håndtere farlige dyr! Vi ønsker dig held og lykke med begge dele - og rigtig god læsning. 

Tags
Materialer