Billede: Børn leger med hjernekuffert

Udforsk hjernen med Milo og Duno

03.05.19
Forskermaskotten Milo og hans nysgerrige ven dronen Duno inviterer dig med på en rejse ind i menneskets hjerne med vores nye formidlingskuffert.

Hvad er hjerneeekspeditionen - og hvad er hjernen?

Vores formidlingskuffert er en del af Forskningens Døgns børnehaveprogram for 2019, hvor temaet er ’Hjerneekspeditionen’ - kufferten er et fedt redskab til enhver daginstitution, og er for aldrene 3 til 6.
Sammen med maskotten Milo og hans ven Duno kan I bruge kufferten til at tage på en opdagelsesrejse ind i menneskets hjerne. I kan undersøge, hvad en hjerne egentlig er, hvordan den fungerer, og hvad det er vi bruger hjernen til.

Børn leger med hjernekuffert 2

Stil spørgsmål og bliv klogere

Under jeres rejse vil I blive klogere på, hvordan hjernen er opbygget og dens funktioner. Ligeledes vil I på jeres færd blive guidet gennem aktiviteter, der omhandler spørgsmål som: Har du nogensinde tænkt over hvad hjernen er bygget op af? Hvordan kan vi se hvad andre føler? Hvad sker der når vi bliver bange?

Kufferten rummer en bred vifte af forskellige aktiviteter om vores hjerne såsom:

• Sange og danse
  • Spil, hvor I snyder eller tester hjernen
  • Krea-aktiviteter med modellervoks og stempler

Vores formidlingskuffert er primært til børnehaver, men alle er mere end velkomne til at låne dem.

Børn leger med hjernekuffert 3

Forskningens Døgns børneprogram

Vores formidlingskuffert er en del af Forskningens Døgns børnehaveprogram for 2019. Formålet med programmet er at vække børns nysgerrighed inden for naturvidenskab og lære dem om forskningens metode på en sjov og kreativ måde.
Aktiviteterne i børnehaveprogrammet tager udgangspunkt i børnene selv og deres egen hverdag, ligeledes understøtter programmet daginstitutionernes nye styrkede læreplanstemaer.

Børn leger med hjernekuffert 4

Børnehaveprogrammet består af en formidlingskuffert, som kan lånes ved Horsens Bibliotek. Kufferten indeholder tre temaer inden for samme emne med aktiviteter. Aktiviteterne er målrettet til børn i alderen 3-6 år, og kan tage mange forskellige former. Det kan være lege, spil, en sang, historier eller eksperimenter, som alle støtter børnenes indsamling af viden på en sjov og legende måde.

Børnehaveprogrammet er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Centralbibliotekernes Børne- og Ungetovholdernetværk og Forskningens Døgn.

Du kan finde mere information om formidlingskufferten for hjerneekspeditionen herunder, samt finde formidlingskufferten for 2018 som fokuserer på kroppen. Er du ligeledes interesseret i at lære børn mere om kroppen og hjernen, så har Horsens Bibliotek andet materiale du kan bruge, som kan findes herunder.