Skolernes Krimimesse - Årets krimiforfatter

29.05.20
26 klasser fra 7. årgang i Horsens har deltaget i konkurrencen om at blive årets krimiforfatter i forbindelse med Skolernes Krimimesse.

I forbindelse med undervisningforløbet "Bag om krimien" har elever fra 26 klasser skrevet en krimiindledning. Eleverne har herefter udvalgt den bedste indledning i klassen og meldt den til konkurrencen om at blive Årets Krimiforfatter 2020. Lea Sørensen og Louise Buus fra Horsens Kommunes Biblioteker samt forfatter Lars Holmgaard Jørgensen har været dommere i konkurrencen.

Dommerne har i bedømmelsen lagt vægt på, at indledningen er spændende, velskrevet, overraskende og at krimigenrens genretræk er benyttes. Indledningen må max. fylde 500 ord. Sammen har dommerne fundet en 1., 2. og 3. plads og skrevet en udtalelse til hver af vinderne. 

Og vinderne er:

3. pladsen går til Svend Thellesen fra Egebjergskolens 7.A med Drengen Laurits
En velskrevet og spændende indledning, som bygger et fint plot op omkring vennen Laurits. Fokus er på den relation de to venner har, men også Laurits’ alkoholiserede far og farens vennekreds, som består af mulige bandemedlemmer, berøres. Laurits’ dårlige humør lader luften med ildevarslende spænding og historien sættes for alvor i gang med fundet af den myrdede Laurits

2. pladsen går til Ole Søgaard Madsen fra Hovedgård Skoles 7.C med Kidnapning
Et kontant og kortfattet handlingssprog, som følger en god tradition med politifolk som hovedpersoner. Indledningen opererer med to forskellige spor, som på én gang pirrer og overrasker læseren: Er det en større politisag, der er hovedtemaet eller er det den nære kidnapningshistorie? En god klassisk krimi.

1. pladsen går til Selma Høst fra Stensballeskolens 7.Z med Dødens duft
I Dødens duft lander man midt i en flugthistorie, hvis beskrivelse af jeg’et er så levende, at man mærker grenenes svirp i ansigtet og lungernes kamp for luft. Man er jeg’et. Indledningen er velformuleret med meget flotte sproglige billeder, som understreger spændingen, gyset og uhyggen. Der sker en lille sporudlægning med antydningen af morfarens rolle samt duften fra forfølgeren. En virkelig flot ansats til en meget uhyggelig krimi.

STORT TILLYKKE TIL VINDERNE!

Tillykke