Sandfri sommersjov for børn

Måske er du en af dem, der har valgt at holde ferie sammen med din familie i Danmark. Måske har du børn? Eller måske børnebørn?

Sol, strand og sand er dejligt, men man kan også få nok. Find skygge på biblioteket og deltag i vores sommeraktiviteter!

Vi viser film og læser højt, og så bygger vi også drager. I kan også være kreative sammen og lave postkort, fjer-prydelser og toiletrulle-robotter.

Læs mere om alle arrangementerne herunder.

Krea i sommeferien

Fra den 27. juni til og med den 9. august kan du alle dage mellem kl. 10.00 og kl. 14.00 kigge forbi Horsens Bibliotek og lave noget flot og spændende med alle vores seje krea-sager. Når der er ferie, fylder vi altid kreabordet på børnebiblioteket med gode ting og sager, så der er rig mulighed for at hygge sig med at lave masse fine ting.

Vi har gjort klar, så du i løbet af sommeren kan skrive og sende postkort, lave fjer-prydelser, flagranker og toiletrulle-robotter. Den første uge af ferien sender vi postkort, men I må kigge forbi biblioteket i ugerne efter for at se, hvilken krea-kasse vi sætter frem.

Der er altid gratis adgang til ferie-krea, så I kan bare møde op.
Alle er velkomne til at tage plads ved krea-bordet, når der er frie stole, men I kan risikere at skulle vente lidt, da vi også ved krea-bordet overholder gældende regler om afstand og forsamling.

Film og højtlæsning hele sommeren

Hver tirsdag, onsdag og torsdag formiddag kan du tage dine børn eller børnebørn med på Horsens Bibliotek, hvor vi viser film og læser højt hele sommerferien.

Kl. 10.30 viser vi to korte film for børn. Så kom og vær med, hvis I er vilde med Vitello, Cirkeline, Rita og Krokodillen eller bare ikke kan få nok af Mægtige Maskiner. Nedenfor kan du se en oversigt over, hvilke film vi viser.

Kl. 11.30 læser vi en kort historie op i børnebiblioteket. Her kan I være heldige at høre ”5 minutters eventyr”, ”Løgnehistorier”, ”Børnenes ænsyklopædi” ”Dyrefabler”, en af Alberte Windings bøger, eller en af de mange andre gode oplæsningshistorier, vi har stående i biblioteket.

Der er gratis adgang til både filmvisningen og højtlæsningen. Det kræver ikke billet at være med, men der er begrænset pladser, da vi overholder alle gældende regler om afstand og forsamling.

Vi viser film og læser højt fra uge 27 til og med uge 32. Man behøver ikke deltage i både filmvisningen og højtlæsningen.

Oversigt over filmvisninger

Tirsdag d. 30. juni
Rita & krokodille – Camping 5 min
Rita og krokodille – Fisketuren 5 min
Onsdag d. 1. juli
Mægtige Maskiner – Wiremaskine 6 min
Mægtige Maskiner – Tårnkran 6 min
Torsdag d. 2. juli
Cirkeline på ferie 27 min

Tirsdag d. 7. juli
Mægtige Maskiner – Stribemaler 6 min
Mægtige Maskiner – Sorteringsmaskine 6 min
Onsdag d. 8. juli
Vitello tigger en masse slik 7 min
Vitello skal have en papfar 7 min
Torsdag d. 9. juli
Rita & Krokodille – Skovturen 5 min
Rita & Krokodille – Zoologisk have 5 min

Tirsdag d. 14. juli
Vitello napper en kat 7 min
Vitello møder gud 7 min
Onsdag d. 15. juli
Rita & krokodille – Blåbær 5 min
Rita & krokodille – forår 5 min
Torsdag d. 16. juli
Mægtige Maskiner – Piloteringsmaskine 6 min
Mægtige Maskiner – Giraflift 6 min

Tirsdag d. 21. juli
Rita & krokodille – pindsvinet 5 min
Rita & krokodille - i biografen 5 min
Onsdag d. 22. juli
Taynikma – Legende om Rex 22 min OBS! Fra 7 år
Torsdag d. 23. juli
Vitello gør en god gerning 7 min
Vitello får en klam kæreste 7 min

Tirsdag d. 28. juli
Mægtige Maskiner – Gravemaskine 6 min
Mægtige Maskiner – Fræser 6 min
Onsdag d. 29. juli
Vitello er bagvendt 7 min
Vitello bliver forretningsmand 7 min
Torsdag d. 30. juli
Cirkeline – sofus på flyvetur 12 min

Tirsdag d. 4. august
Vitello ønsker sig en hund 7 min
Vitello vil have en far 7 min
Onsdag d. 5. august
Cirkeline Klodsmus 13 min
Torsdag d. 6. august
Mægtige Maskiner – Borerig 6 min
Mægtige Maskiner – Betonkanon 6 min

Dragebygger-workshop

Dragebygning er sjovt for alle – store som små. Derfor inviterer børnebiblioteket i Horsens til dragebygning for hele familien onsdag den 8. juli fra kl. 13 til kl. 15.

Tag dine forældre eller bedsteforældre, pap-mostre eller halv-onkler i hånden og kom ned og byg jeres helt egen, flotte drage. Vi har alle materialerne klar, så I kan komme og bygge.

Der er gratis adgang til arrangementet, så I kan bare møde op.

Vild med kæledyr - kaniner

Kom på biblioteket søndag d. 2. august kl. 11.00 og oplev kaninhop, når Horsens og Omegns Kaninavlerforening kommer og fortælle om kaniner. I får blandt andet at vide, hvad det kræver at passe en kanin, hvad man kan fodre en kanin med fra naturen og så får I gode forslag til, hvordan I kan aktivere jeres kanin. Der vil være mulighed for stille spørgsmål om kaniner.

Arrangementet afsluttes med en fremvisning af kaniner og deres evner udi kaninhop.

Vild med kæledyr - marsvin

Kom på biblioteket søndag d. 9. august kl. 11.00 og hør Henriette Olsen, bibliotekets egen marsvin-entusiast, fortælle om sin hobby. Henriette fortæller om hvilket udstyr man har brug for, når man anskaffer sig marsvin. Hun giver desuden gode råd til hvordan man selv kan lave et bur, hvordan man kan aktivere sine marsvin, hvilket foder der er bedst, marsvineudstillinger mm. Noget de fleste ikke ved er, at marsvin kan være rigtig gode læsevenner. Afslutningsvis vil der være mulighed for at komme tæt på nogle af Henriettes egne marsvin.

Det er gratis at deltage i arrangementerne, men I skal hente en billet på horsensbibliotek.dk eller på en af kommunes biblioteker.

Sommerferie-bogpakker til hele familien

Er hele familien på vej i sommerhus, så skal I da have en sommerferie-bogpakke med - det er nemt, bekvemt og gratis!

I kan ikke bestille bestemte titler, men vi finder noget, der passer til jeres interesser. Når bogpakkerne er klar, stiller vi dem klar til afhentning på Horsens Bibliotek, så I kan hente dem i den betjente åbningstid.

Sådan gør du
Klik på linket herunder, udfyld skemaet senest 7 dage inden I vil hente pakken og skriv gerne, hvad I har læst før, som I godt kunne lide, hvis I gerne vil have noget, der minder om.
https://horsensbibliotek.dk/sommerferiebogpakker

Perleworkshop med Anja Takacs

Anja Takacs er mor til to og gift med Kenneth, og bor i Vallensbæk. 
Hun er vokset op med en kreativ tankegang til mange ting, og har aldrig været bange for at springe ud i nye kreative projekter.
Det gjorde , at hun en dag sad med sin datter og hendes perler, og gik i gang med at udvikle hendes egne perledesigns. 
Disse mønstre blev, på ganske kort tid meget populære, og danner i dag grundlag for hendes sociale platform på Instagram og Facebook, hvor hun dagligt deler ud af hendes kreativitet. 
Anja's fuldtidsarbejde er idag at designe endnu flere perlemønstre til både store og små, som elsker at lave hendes perlerier.
Anja har udgivet 7 perlebøger, og det er disse bøger vi på dagen skal lave søde mønstre ud fra.
Der vil være plader og perler klar til dig, du skal blot tage dit bedste krea-humør med!

Det foregår tirsdag d. 14.7. kl. 10.00-11.30 og igen kl. 11.30-13.00.

Meld dig til på Ungdomsskolen Horsens' hjemmeside.

[Udsolgt] Tegneworkshop med børnebogsforfatter, Lea Letén.

På tegneworkshoppen får børnene for alvor mulighed for at slippe kreativiteten løs med kyndig vejledning fra børnebogsforfatter og tegner, Lea Letén. 
Med sin finurlige streg og sans for æstetik giver Lea børnene mulighed for at slippe fantasien løs og udvikle deres kreative evner.

Det foregår mandag d. 27.7. kl. 10.00-13.00.

Meld dig til på Ungdomsskolen Horsens' hjemmeside.