Mysteriebøger for børn

19.07.21
Er du til koder, mysterier, sære opfindelser og løsninger, der er lidt mere fantastiske end virkeligheden tillader? Så skal du da læse mysteriebøger. Der er masser af fede mysteriebøger for børn...

Men mystirebøgerne kan være svære at finde, for nogle står under fantasy, andre under krimi og andre under helt andre kategorier. Men det er faktisk også det, der er styrken ved mysteriebøgerne: De dur uanset om man er til krimi eller fantasy, fordi de tit ligger et sted midt imellem. De dur for både drenge og piger, og ofte kan man mødes om dem på tværs af alder - det er altså gode bøger at læse højt eller høre på lydbog sammen hele familien. 

Her har jeg samlet nogle stykker til dig her - reserver, lån og læs SÅ MANGE du har lyst til!!!

Masser af myserier

Koder og kostskoler

William Wenton-serien og Explorer Akademiet minder så meget om hinanden, at jeg har svært ved at huske, hvilken hovedperson og hvilket plot, der hører til hvilken. De kan begge beskrives med ganske sætninger: Kostskole for opfindere og kodebrydere + en farlig hemmelighed der knyttet sig til familien. Masser af action.

Myter og religioner

Her er det bøger, der handler om kristne hemmeligheder, ægyptiske myter og den slags. Lyder det kedeligt? Det er det bestemt ikke! Det er store magter og gammel magi, der er på spil, så det gælder om at tænke hurtigt og handle hurtigt. Dan Brown-bogen er bearbejdet, så den egner sig til unge læsere.

Forsvindinger

Og så er der dem, hvor nogen er forsvundet, og det kræver vedholdenhed, kodeløsning og meget mod at finde dem igen... I Billedrengen er det far'en, der er forsvundet, og i Greystone-serien er det børnenes mor, så det er høje odds og børnene kæmper og vil gøre alt, for at få deres forældre tilbage (bare rolig - det skal nok lykkes!)

Tags