Madbøger for børn

26.01.21
Madlavning er ikke kun for voksne. Det er også før børn. Det starter allerede ved "Totte bager" så kan man arbejde sig langsomt opad - så hvis du ligesom mig håber på at komme hjem fra arbejde til friskbagt kage frembagt af dine børn, så må der sættes en tidlig indsats ind :-)

I håb om snart at kunne smække benene op i sofaen og læse en bog, imens ungerne laver mad og bage kage, har jeg sat tidligt ind. Jeg tænker, at første skridt må være at læse om at lave mad - og at tage dem med i køkkenet.

Det første er let, nedenfor har jeg samlet en række bøger for de mindste om at lave mad og bage. Bagest i nogle af bøgerne er der endda en opskrift, så man kan lade sig inspirere af historien...

Det andet er .... sådan set også let. Indtil bagefter, hvor man skal feje med op fra gulvet, tørre væggene af, vaske tøj, smide børnene i bad osv - afhængigt af graden af renlighed i dit hjem kombineret med børnenes energi-niveau. Men det må man leve med, hvis man håber på at få serveret maden fra de er 3 år. Er det for tidligt? 5 år så? eller 7? Nå, men jeg lever i optimisme!

Men der findes dog smuthuller: Små ting som ungerne kan hjælpe med og som sviner knap så meget. Lad dem fx lægge pepperoni på pizzaen, det kan de godt hjælpe med fra de er 1 år, hvis du kan leve med at al fyldet ligger i en nydelig bunke i den ene ende af pizzaen. Eller hvis man er mere til det, kan man jo også diskret komme til at fordele dem lidt bagefter. Jeg har også ladet mine børn putte kanel, bagepulver og - under stærk overvågning - salt i maden med teskeer fra de var ganske små. Det er også forholdsvis små ulykker, der kan laves med det, fordi det er så små mængder.

Det er første skridt. Læs videre nedenfor boganbefalingerne, så kommer vi til næste skridt imod børne-frembagt mad. P.S. Det skal dog siges, at jeg endnu ikke er nået målet, så jeg taler kun ud fra mine hypoteser og teorier.

Nu sættes der hårdt ind med kogebøger, men for at gøre det ekstra fristende, har jeg her udvalgt nogle særlige kogebøger: Kogebøger som passer til de film og bøger, som ungerne i forvejen er optaget af. Min datter har været mega optaget af både Hakkebakkeskoven og Peddersen og Findus, så derfor var det nogle oplagte kogebøger at tage med hjem. Se i listen nedenfor om der er nogen af kogebøgerne, der passer til dine børns yndlings-universer.

Og til sidst kommer så de rigtige børnekogebøger. Der er jeg ikke nået til selv endnu, det er næste skridt på min stige til mad-drømmen. Men du er måske nået længere end mig, så kan du jo straks reservere en af bøgerne nedfor og sætte ungerne i sving.

Held og lykke med projektet :-) Og bon appetit!