Gode sangbøger til de små

22.06.17
Anbefalinger til dig, som gerne vil synge med et lille barn, men som er træt af gamle, kedelige, gulnede sangbøger, fra da du selv var barn. Der findes masser af nye, lækre sangbøger! Læs med her…

Jeg har en datter på halvandet og vi elsker at synge sammen. Når jeg bliver træt af at læse billedbog efter billedbog, trækker jeg sangbogen frem i stedet.

En sang eller 5 har også reddet mange situationer, hvor ventetiden i en bus eller køen i Føtex var lige ved at tage det gode humør fra hende…

Men man kan godt føle sig lidt flad ved synet af den slidte, falmede ”Lystige viser”, fra da man selv var barn, og jeg er personligt ret træt af de blege illustrationer i ”De små synger”. Det er vigtigt med en lækker sangbog, for at man får lyst til at synge sammen. Så jeg giver her nogle gode sangbogs-tips til enhver, som har lyst til at synge med de små…

LÆS MERE: Det regner med rim

 

SANGBØGER MED TYKKE PAPSIDER TIL IVRIGE FINGRE

Sur, sur, sur, lille bi omkring - og andre børnesange

Sangbogen har tykke sider, så små børn med klodsede fingrene selv kan bladre. Bogen indeholder klassiske børnesange, som de fleste kender. Den har fine illustrationer til hver sang, så børn kan genkende sine yndlingssange og man kan også bruge billederne til at snakke om, hvad sangene egentlig handler om.

Der findes masser af sangbøger i samme stil – med fine tegninger og tykke sider. Spørg bibliotekaren, hvor I kan finde flere… Hos os er den her type sangbøger en sikker vinder!

En elefant kom marcherende - og andre sange om dyr: en følebog

Her er igen en sangbog med tykke sider, fine tegninger og masser af kendte sange. Men den her sangbog har ovenikøbet pels, flapper og huller i siderne, som man kan kigge igennem. Det er virkelig et hit for små, nysgerrige pilfingre!

LÆS MERE: Tandfeen Tanja, fabelagtigt farvekridt og en hyggestund fra helvede

 

ANDERLEDES SANGBØGER

Bamses allergoeste molodibog

Jeg er selv vokset op med Bamse og Kylling og kan se, at min datter børn også elsker programmerne! Så hvis I er fans af Bamses Billedbog, så er det simpelthen hyggeligt at kunne synge sangene sammen og kigge på tegningerne. Men hvis I ikke har set så meget Bamses Billedbog, at I kan huske melodierne, så giver sangbogen ikke rigtig mening!

Povl Kjøller sangbog

Sangbogen indeholder masser af gode, gamle sange fra 70’erne. Der er fx ”Marsvin, søde marsvin”, ”Vil du med en tur i skoven”, ”jeg er så glad for min cykel” og flere af sangene fra Kaj og Andrea.

Denne sangbog er sparsomt illustreret og er derfor ikke oplagt til de aller mindste, som mest er tiltrukket af farverige tegninger. Men på den anden side: Hvis du synes, at de her sange er fede, så vil din entusiasme smitte af på de børn, du synger med.

Fagtesange for de yngste

Jeg tror, de fleste af os kan huske fagterne og teksten til ”lille Peter edderkop”. Men der findes mange, mange flere gode fagtesange.

Fagtesange er gode, fordi fagterne viser, hvad sangen handler om, og børnene kan ”synge med” på sangen med deres hænder, før de kan sige ordene.

Sangbogen har en stor samling sange med beskrivelser af, hvordan man kan lave fagter til. Nogen af sangene er klassikere, som de fleste kender, og nogen af dem er ikke ret kendte. Heldigvis er der mange sange i bogen, så man kan bare springe dem over, man ikke kender!

Hvis man gerne vil udvide sit repertoire, kan man også låne en cd med alle sangene. Advarsel: Det er ikke en cd, man sætter på for at høre lidt musik – det er KUN for at lære en specifik sang, hvorefter man slukker!

LÆS MERE: Slut, prut & godnat

 

SANGBØGER MED TYNDE SIDER OG MASSER AF GODE SANGE

Den store Åh Abe! Sangbog

Men hvis man gerne vil have lidt hjælp og inspiration til sine sange, kan man gå efter ”Den store Åh Abe! sangbog”. Her kan man nemlig også høre alle sangene på cd og de er til at holde ud at høre på…

Sangbogen i sig selv er også fin med masser af kendte sange og farvestrålende tegninger.

Gyldendals store sangbog for de små

Endnu en børnesangbog med store, flotte tegninger og papir i god kvalitet. Næsten hver sang har sin egen tegning, så den er genkendelig for de små børn, og sangene er klassikere, som de fleste kender.

Alberte synger med de små

Ud over de børnesange, som man finder i de fleste børnesangbøger, har ”Alberte synger med de små” også sange fra DR som fx ”Andreas Sang”, "jeg går og hedder Frede" og ”Vi er på vej til dig, julemand”. Bogens tegningerne har en lidt mere skør stil end de andre sangbøger, jeg har nævnt, og så er det en hyggelig detalje for den voksne, at Alberte har skrevet små kommentarer om hendes forhold til nogle af sangene.

LÆS MERE: Barnets første år på biblioteket

Tags
Materialer