TOP 10 Gadgets i 2014

BiblioTech har været på research. Inspireret af de dygtige bibliotekarers misundelsesværdige ”find-nål-i-en-høstak” egenskaber, har jeg været i gang med at finde 10 af de allerbedste teknologiske gadgets, der blev tilgængelige for dig i 2014.

Hvad er kriterierne?

Det skulle være noget, du rent faktisk kunne købe i 2014. Det kan godt være, at du skal hedde Von And til efternavn, men det KUNNE købes i 2014.

Personligt syntes jeg, at udviklingen af proto-typer (og diverse Kickstarter projekter) er sindssygt spændende at følge, men eftersom de ikke var i handlen i 2014 - kom de ikke i på listen!

Det samme gør sig gældende for nicheprægede produkter, som f.eks. den fantastiske Nanotainer fra medicinalindustrien. På markedet i 2014, men ikke en del af de ”husholdningsgadgets” som jeg har snævret det ind til.

Smartphones og tablets har jeg udeladt, da de alligevel indgår i majoriteten af ”2014-lister”.

 

HER KOMMER DE SÅ:

1.       DRONER – f.eks. DJI, Phantom 2 vision. Droner er det nye sort – eller det nye 3D print ift. hype. Ovenstående version er simpel at komme i gang med, let at flyve via din tablet eller smartphone, og så er der selvfølgelig et lækkert HD kamera integreret, til at filme dine oplevelser.

Jeg er lidt bekymret for, om der mangler lovgivning/fokus på området, men satser på, at det nok skal komme i 2015, når de første personer i DK har fået nærkontakt..

Desværre kan vi ikke have en drone flyvende rundt på biblioteksgangene, så vi håber, at I vil smide nogle videosekvenser op på vores Facebook site af Jeres egne erfaringer! Husk #horsensbibliotech

 

2.       Google Chromecast – Simpel, billig og lynhurtig gadget til at gøre dit gammeldags tv til et smart tv. Den kan selvfølgelig ikke helt så meget som de konkurrerende bokse (apple boks etc.), men til den pris, fortjener den en plads på listen.

Til den (og lignende) gadgets hører selvfølgelig de mange streaming services, der gjorde 2014 til et år, hvor der i frokostpauserne blev talt om ”binge watching” af spændende serier – i stedet for ligegyldige reality shows på ”standard tv”.

 

3.       OLED TV med lækre kurver. Nu vi er inde på tv-underholdning, så fortjener de nye store OLED skærme også en plads. F.eks. Samsungs eller LG’s 55’ med webOS platform. Jeg er også spændt på at se mere til det nyeste 4K og Ultra HD tv format i 2015. Dog forhåbentlig i mere prisvenlige versioner.

Hvis du nu planlægger det helt rigtige set-up i hjemmebiografen, så kombiner de nye 4K TV med et fantastisk anlæg (anden artikel) og selvfølgelig Philips Hue belysning i hele huset – som du med fordel kan se/teste først hos BiblioTech.

 

4.       iRobot Roomba 880 og Robomow Rs630 – Støvsugende robotter og selvkørende plæneklippere er selvfølgelig langt fra en nyhed i sig selv, MEN de nyeste versioner fra 2014 fungerer bare, gør dit liv nemmere, og frigiver tid til de mere vigtige områder.

”Smart Homes” produkterne bliver flere og flere, og i marts 2015, holder vi et månedstema om emnet i BiblioTech, hvor man kan kigge forbi og få inspiration.

 

5.       Spil-Gadgets til børn – Skylanders og Kinnect til Xbox. Fantastisk interaktiv underholdning til de små. Kig forbi BiblioTech i foråret 2015, hvor der bliver sat en Kinnect op til underholdning og teknologiformidling, for både børn og voksne.

Er du på udkig efter lærerige (og mere tekniske) gadgets til børnene, så kan jeg altid anbefale littleBits og Makey Makey.

 

6.       Beam – Elektrisk tandbørste med tilhørende app og indbygget bluetooth (der i fremtiden kan kobles direkte til tandlægen). Beam får dine børn til frivilligt at børste tænder Og rent faktisk synes, at der er et element af sjov i opgaven.

I samme genre er Philips Sonicare AirFloss, der erstatter den knap så populære tandtråd til de voksne.

 

7.       Jawbone Up3 – efter min mening, den bedste fitness tracker på markedet i 2014. Den måler dit hjerte, din søvn, din aktivitet/bevægelse og coacher dig samtidig til dine mål via app’en. Herudover har den et hav af tilhørende mulige app’s, du kan tilkoble efter behov. Jeg er pt. i gang med at teste Jawbone24 og skriver en anmeldelse efter nytår – fortæl også gerne om Jeres erfaringer.

 

8.       GoPro – Hero4. Ekstreme sportsudøvere har givet os andre et fantastisk indblik i deres aktive verden og i 2014 også fået utallige film-amatører op af sofaen. Det nyeste GoPro video gear er blevet fastspændt på deres kroppe og så har de ellers kastet sig ud over pisten, cykelbakken, bungee jumpet og meget mere..

 

9.       Living Danfoss – den danske temperaturstyrings pendant til amerikanske Nest, men målrettet det europæiske (koldere) marked. Danfoss udvikler ny app til konceptet (1.kvartal 2015), men jeg håber snart på flere udviklings områder fra diverse større danske koncerner i nærmeste fremtid! Vi er lidt bagefter med de internationale gadgets fra DK, set i forhold til den mængde viden og fokus, vi har på området..

 

10.   Survival Gadgets er også et fænomen, der startede godt op i 2014. F.eks. BioLite BaseCamp – den smarte grill til udendørsfolket! Samtidig med at du får varmen og/eller gjort maden klar, gør bioliten varmen til lagret energi, så du kan koble dine enheder til og dermed oplade samtidigt… det er da smart og måske en julegave ide til manden der har alt(?)

I samme genre – Eton FRX4 batteripakken, der oplades via solen eller drejemekanisme, har indbygget radio til nødkald og selvfølgelig en integreret lommelygte. Alt sammen inspireret af Zombie apocalypse trenden fra USA.

På mystisk vis har der sneget sig flere end 10 produkter ind, men jeg håber nu på, at julestemningen har lagt sig, og salig fred har blokeret de værste Trolls ;)

På Horsens BiblioTech kan du teste/se: 3D printere og 3D scanner, leap motion tech, Philips Hue lampen, Tech i tekstil fra TEKO, Materialebiblioteket med fremtidens materialer og varierende udstillinger afhængig af månedens tema.

Vi har også løbende (gratis) kurser, events og workshops - kig f.eks. ind til kaffe og tech snak, hver mandag i 2015, fra klokken 13.00-15.00. 

Følg os på:

Horsensbibliotek.dk/bibliotech

Facebook.com/horsensbibliotech

Pinterest.com/horsensbib/bibliotech/

 

Hvilken Gadget har imponeret dig mest i 2014? Og hvad glæder du dig til i 2015?

 

Glædelig Jul & God Nytår

#horsensbibliotech

Af: Serina Klejstrup Hedegaard