Seniorliv - aktiviteter i Horsens for hjerte og hjerne

07.09.17
Vi har samlet et udvalg af kulturelle tilbud med masser af inspiration, underholdning og udfordringer.

Det er efterhånden et velkendt faktum, at vi lever længere. Eksempelvis kan statistikken fortælle, at antallet af ældre over 80 år være tredoblet i år 2050. Og hvis hjernen skal holdes frisk så længe som muligt, peger forskningen på, at det kræver en vis fysisk aktivitet, mental stimulering og et godt socialt samvær. Vi har samlet en række tilbud, som sætter fokus på at stimulere både det fysiske, mentale og kulturelle. 

Seniorliv


Tilbuddene er åbne for alle.

God fornøjelse.

-  her kan du hente den seneste version af programmet i en printvenlig udgave. Book vector created by Dooder - Freepik.com

 

Aktiviteter efterår 2017

Torsdagstaler i Byarkivet

Kom og hør om:

  • Nordboernes koloni på Grønland
  • Gartnerier
  • Horsens kirkegårde
  • Post og privatbaner

Mere info og billetsalg: http://www.byarkivet-horsens.dk/Arrangementer​


Naturens dag i Klokkedal

Kom med på en gåtur på stier og skovveje langs mølledammen ved Boller vandmølle og Klokkedal å i den smukke skov. På turen vil vi se på forskellige dyr og planter.

Heriblandt gå forbi beboede ræve- og grævlingehuler og se på ”livstræer”. På turen vil der blive fortalt om, hvad det er vi ser og hører. Aktiviteten afholdes af Danmarks Naturfredningsforening.

Tid og sted: Søndag d. 10. september kl. 14.00-16.30, Bollervej 76, mødested ved p-pladsen ved Boller Vandmølle øst for Klokkedal å med indkørsel fra Bollervej. 

Mere info: http://horsens.dn.dk/​


Motionscirklens efterårsprogram

Er du til dans, gymnastik, badminton, styrketræning eller svømning? Så har Motionscirklen i Horsens netop lanceret et spændende program for efteråret 2017.

Tid, sted og nærmere info: http://www.horsenssundby.dk/Frivillighed%20og%20foreninger/Frivillige%20sociale%20foreninger/Motion/Motionscirklen


Gymnastik for 50+

Få rørt både krop og hjerne gennem en række øvelser og udfordringer.

Træningen foregår ved instruktør Helle Fynbo. (Træningen foregår i træningstøj og med bare fødder el. med skridsikre strømper)

Tid og sted:  Tirsdage fra d. 12. september kl. 16.00 - ca. 17.00, Dagnæsskolens gymnastiksal

Mere info og tilmelding: http://www.xn--dagnsif-pxa.dk/cms/HallPlanShow.aspx​


Hold hjernen frisk 

Mød læge og hjerneforsker Ellen Garde, som tager os med på en rejse ind i hjernen og  fortæller om den nyeste viden omkring, hvordan du selv kan styrke din hjerne.

Tid og sted: Torsdag d. 14. september kl. 16.00 - 17.30, Horsens Bibliotek, mødesalen. Gratis deltagelse.

Mere info: https://horsensbibliotek.dk/arrangementer/arrangementer-voksne/hold-hjernen-frisk​


Vandretur ved Bygholm sø 

Tag vandreskoene på og kom med på en hyggelig aftentur i rask tempo under septembers himmel.

Turen er arrangeret af Dansk Vandrelaug i Horsens og er på ca. 5-8 km og der vil være pauser undervejs samt kulturhistoriske fortællinger ved turleder Ingvard Nørgaard. Gåture om tirsdagen er et tilbagevendende koncept hver uge. Lokalafdelingen af Dansk Vandrerlaug arrangerer også ture om onsdagen. 

Tid og sted: Tirsdag d. 19. september kl. 19.00 - 21.00, vi mødes ved Restaurant Kystens Perle, Lovbyvej 31 ved Bygholm sø. 

Mere info: http://www.dvl-horsens.dk/viewpage.php?page_id=6​


Kunst og litteratur - og kaffe 

Museumsinspektør Julie Horne Møller har fundet 6 værker frem og sætter dem i spil over for litteraturen. Gå med en tur på museet, både ude og inde, og bliv præsenteret for værker af bl.a.  Bjørn Nørgaard, Nina Sten-Knudsen og Erik A. Frandsen. Ved hvert stop fortæller Charlotte Kastberg Kæseler, Lida Wengel og Vibeke Johansen, fra Horsens bibliotek, efterfølgende om en roman, et digt eller et eventyr, som værket giver associationer til. Her kommer forfattere som bl.a. Paul Auster, Søren Ulrik Thomsen og Halfdan Rasmussen i spil.

Inkl. kaffe og kage.

Tid og sted: Søndag d. 1. oktober kl. 14.00 - 16.00, Horsens Kunstmuseum, Carolinelundsvej 2.

Mere info og billetsalg: https://horsensbibliotek.dk/arrangementer/arrangementer-voksne/kunst-og-litteratur-og-kaffe​


Ras og Rask - 725 km på Caminoen 

Hør Palle ”Ras” Rasmussen (72 år) og Jonna Rasks (70 år) fortælle om deres lange vandring på Caminoen i Nordspanien. En tur, som har påvirket både krop og sjæl positivt, og givet dem begge en stærk oplevelse for livet.

Tid og sted: Torsdag d. 5. oktober kl. 19.00 - 21.00, Horsens Bibliotek, mødesalen.

Mere info og billetsalg: https://horsensbibliotek.dk/arrangementer/arrangementer-voksne/ras-og-rask-725-km-paa-camino​


Hjernens epoke og hvad så? - foredrag med Lone Frank 

Hjerneforskningen revolutionerer vores selvforståelse og virkningen forplæanter sig til alle hjørner af dagligdagen. Forsker, forfatter og videnskabsjournalist Lone Frank fortæller om, hvad den nye viden om hjernen betyder for den måde, vi opfatter os selv på, og  hvordan hjerneforskningen griber ind i psykologien og kan være et værktøj i dit personlige liv.

Tid og sted: Tirsdag d. 24. oktober kl. 18.30 - 20.30, Horsens Bibliotek, mødesalen.

Mere info og billetsalg: https://horsensbibliotek.dk/arrangementer/arrangementer-voksne/lone-frank-hjernens-epoke-og-hvad-saa


Fællessang - og fællesskab 

”Man bliver glad af at synge sammen med andre”, sådan lyder et velkendt ordsprog. Kom og mærk stemningen, når vi mødes på biblioteket til en hyggelig og festlig sangaften med et blandet repertoire af sange. Vi synger dem vi kender og lærer også nye. Organist og korleder Hanne Korsgaard akkompagnerer på klaver og causerer, med både humor og alvor, om utallige emner og oplevelser knyttet til sang og musik.

Tid og sted: Tirsdag d. 7. november kl. 19.00 - 20.30, Horsens Bibliotek, mødesalen.

Mere info og billetsalg: https://horsensbibliotek.dk/arrangementer/arrangementer-voksne/faellessang-og-faellesskab-0​


Jul på Klostermølle 

Kom med til den årlige julehygge på Klostermølle ved Gudenåens udspring. Tag gerne børn eller børnebørn med og vær med til masser af hyggelige aktiviteter heriblandt gåture med fortællinger om områdets sagn. Årets tema er "børn i naturen". Husk varmt tøj. Aktiviteten afholdes i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

Tid og sted: Søndag d. 17. december kl. 12.00 - 16.00, Klostermøllevej 48, 8660 Skanderborg

Mere info og kontakt: http://tur.dn.dk/ture/26821​

 


 

Aktivitetssammensætningen er inspireret af det landsdækkende forskningsprojekt Hold hjernen frisk

Projektet er en del af det landsdækkende projekt Hold hjernen frisk, som er et samarbejde mellem DGI, Slots- og kulturstyrelsen og forskningscenteret Center for Sund Aldring på Københavns Universitet. Hold hjernen frisk vil omsætte forskningsbaseret viden om at holde hjernen frisk hele livet til konkrete aktiviteter. Målet er, at flere seniorer kan leve et aktivt liv i længere tid. Projektet vil skabe tre forskellige typer aktiviteter, som indeholder både fysiske, mentale og sociale elementer.

  • SMART- training (motoriske øvelser til styrkelse af både krop og hjerne)
  • Naturtræning
  • Kulturen i bevægelse - bevægelse i kulturen (kombination af fysisk aktivitet og kulturelle oplevelser)

Læs mere om projektet Hold hjernen frisk på DGIs hjemmeside.