Q&A: Har I læst alle bøgerne?

17.08.22
Har I en ble, vi kan få, og hvem skrev forresten The Catcher in the Rye? På bibliotekerne i Horsens Kommune får vi masser af spørgsmål, og her kan du se, hvad andre typisk spørger om, og hvad vi svarer.

Af Horsens Kommunes Biblioteker  

Må jeg spørge om noget?

- Ja – endelig. Det er et populært spørgsmål, og vi er meget glade for spørgsmål på bibliotekerne. 

Hvis jeg har reserveret en bog hjemmefra, hvornår kan jeg så komme og hente den?

- Vi går efter reserverede bøger to gange om dagen på Horsens Bibliotek, men i filialerne er det ikke lige så tit. Du får en besked på mail eller sms, når bogen kan afhentes. 

Er I alle bibliotekarer, og har I læst alle bøgerne?

- Nej og nej. En af pointerne ved at have et bibliotek er at have noget at vælge imellem – det gælder både bøger og personale, så biblioteksfolk kan have et hav af forskellige uddannelser og baggrunde. Men nogle af dem er naturligvis uddannede bibliotekarer. Mød Emma på side 9.

Hvor hurtigt kommer de nye bøger?

- Det afhænger lidt af forlaget og bogen – nogle bøger har vi allerede en uge efter, de er udkommet. Men husk, at du også kan forhåndsbestille bøger, når vi kan se, at der er fastlagt en udgivelsesdato fra forlaget.

Hvad skal jeg læse?

- Det kommer an på, hvad du godt kan lide at læse – og hvem du spørger. Det er et spørgsmål, som der er mange gode svar på, og vi er glade for at give de svar. Spørg!

Hvor står Hundemand?!

- Også et spørgsmål, der bliver stillet tit – Hundemand-bøgerne står på Børnebiblioteket på anden sal. Der står også en børnebibliotekar, som gerne vil hjælpe med at finde både dem og andre bøger, der er lige så sjove. 

Hvor mange bøger må man låne?

- Der stiller vi ingen grænser – du skal bare passe på din ryg, når du slæber dine lån med hjem. 

Hvor er pas-automaten?

- Du skal stadig have oprettet dit pas hos Borgerservice, men nu kan du afhente det i pas-automaten på Hovedbiblioteket i bibliotekets åbningstid. 1 sal. og så ind til højre. 

Skal man være stille på biblioteket? 

- Man skal selvfølgelig ikke holde fest blandt bøgerne, men det er mange år siden, det var fast kutyme at tysse på folk. Se en undtagelse på side 14.

Hvordan printer/scanner/kopierer jeg?

- Der står en printer/kopimaskine på første sal, som kan det hele – printe og kopiere op til A3, scanne til din e-mail. Du kan bruge den fra de computere, der står på biblioteket, men også fra din medbragte pc eller din smartphone. 

Hvor er mit studierum/mødelokale?

- I Horsens har vi syv lokaler, som du selv kan booke via hjemmesiden – du finder dem på 1. og 2. sal. 

Hvor er hylden med rejsebøger?

- Dette er et spørgsmål, som ofte bliver mødt med et spørgsmål, nemlig: ”Hvor skal I hen?” Det gør det, fordi rejsebøgerne fylder adskillige reoler, alle emnetallene fra 40 til 49, og hvert enkelt land har sit eget tal, som bøgerne står under. Hvis du f.eks. skal til Frankrig, skal du kigge under 42. 

Tags