SKærmbillede fra geocashing-app

På skattejagt i naturen – prøv geocaching og historiskatlas.dk

Mange mennesker elsker at komme ud i naturen, og går lange ture på nye spændende steder hver gang de kan slippe afsted med det. Men i denne tid kan fantasien måske efterhånden slippe op, og for nogle kan tanken om en gåtur uden noget specifikt mål også virke demotiverende. Hvis du har det på den måde, så kan det være geocaching er noget for dig.

Geocaching er en form for moderne skattejagt, hvor man skal finde små beholdere, som er gemt enten ude i naturen eller i bybilledet. Det foregår på den måde at man downloader app’en Geocaching til sin telefon, og når man har oprettet en konto, så er man klar til at gå på jagt. I app’en kan man se hvor ”skattene” eller cacherne befinder sig, og så har man pludselig et mål med turen ud i naturen eller i byen.

Cachen, man skal finde, består typisk af en lille beholder, som indeholder en logbog, og måske en lille ting. I logbogen skriver man hvornår man har fundet cachen og den lille ting må man tage med sig, hvis man har noget andet at lægge i stedet for. Samtidig skal man skrive sig ind i den digitale log i app’en, så dem der har lagt cachen ud kan følge med i om og hvornår den er blevet fundet.

Cachen indholder ofte små "skatte", som man kan tage med sig, hvis man har noget andet at lægge i stedet for.

Min jomfrutur som geocacher

Jeg har ikke selv erfaring med geocaching, så jeg drog ud på min jomfru-tur, da jeg ikke synes jeg kunne være bekendt at anbefale det til jer, uden at have prøvet det på egen krop. Og jeg blev bestemt ikke skuffet. Det føltes som en god gammeldags skattejagt og det føltes som en stor sejr hver gang det lykkedes at finde en cache. Jeg var både oppe at klatre og nede at lede i hule træstubbe i jagten på de små beholdere.

Da det var min første tur, var der et par ting, som jeg har noteret mig at jeg skal huske at tage med næste gang jeg skal afsted:

- Kuglepen til at skrive i loggen

- Små ”skatte” hvis jeg vil bytte med noget af det der ligger i cachen

- Vådservietter (og i disse corona-tider gerne håndsprit)

Historiskatlas.dk

På vejen hjem fra min geocaching-tur testede jeg lige historiskatlas.dk.

Det er lidt samme tanke -at man kan tilføje sin gåtur noget ekstra, idet man kan læse om historiske steder og forskellige andre oplysninger om de steder man bevæger sig.

Gps’en virkede dog ikke lige så godt for mig som den gjorde i Geocaching-app’en, men hvis man selv har en nogenlunde fornemmelse af, hvor man befinder sig, så gør det ikke det helt store.

Jeg kom både forbi et velbevaret skovdige, som i gamle dage skulle beskytte skovens træer mod omstrejfende kreaturer og en mindesten rejst i 1942 i anledning af at det da var 100 år siden den del af det Slesvigske Kyrasserregiment der var udstationeret i Horsens forlod byen.

Rigtig god jagt!