Om familieiværksætterne på biblioteket

27.04.20
Familieiværksætterne er et forløb, som giver førstegangsforældre støtte og nyttig viden om forskellige emner, der knytter sig til det at få et barn. Det er et samarbejde imellem flere forskellige instanser i kommunen fx Kvindeafdelingen på hospitalet, sundhedsplejen og – biblioteket! Her kan du læse lidt om, hvad vi fortæller om, når vi holder oplæg for Familieiværksætterne på biblioteket.

Biblioteket er en del af samarbejdet omkring familieiværksætterne. Det betyder at forældre, der er tilknyttet Familieiværksætterne, inviteres op på biblioteket til en mødegang, som foregår her oppe. I mødes på børnebiblioteket sammen med de andre fra jeres Familieiværksætter-gruppe og jeres sundhedsplejerske. En bibliotekar fortæller jer om sprogstimulering, om hvorfor det er super vigtigt at læse med små børn og hvordan man griber det an. I bliver præsenteret for nogle af de mange gode bøger til de yngste. Og vi fortæller naturligvis også om bibliotekets tilbud, som er relevante for børnefamilier.

Biblioteket er meget mere end bøger: Vi har også legetøj både til brug på stedet og til hjemlån. Vi har rum til at mødes i. Vi har plads til leg og snak. Vi har arrangementer som børneteater, koncerter, kreative aktiviteter og højtlæsninger for børn. Vi har film, musik og lydbøger. Vi har også digitale tilbud, så du kan have glæde at biblioteket hjemmefra.

Vi viser jer rundt på børnebiblioteket og I har mulighed for at stille spørgsmål og blive oprettet som låner, hvis I har lyst. Efter bibliotekarens oplæg er der tid til at I kan snakke med jeres sundhedsplejerske og med hinanden i gruppen.

På børnebiblioteket er der både puslepladser, plads til barnevognen, vandhaner, el-keddel og microovn, så I kan bare tage madpakke, grød eller modermælkserstatning med - husk selv bleer og service. På børnebiblioteket er der plads til børn (og deres forældre), der er plads til gylp og gråd og grin.

Det hele foregår i bibliotekets åbningstid, for at I kan fornemme det liv og den stemning, der er på biblioteket – for hvis man forestiller sig at biblioteker er stille, kedelige steder, hvor stramtandede damer med knold i håret går rundt og tysser på folk, som hviskende låner tykke bøger, så bliver man overrasket. På Horsens Bibliotek er der plads til mennesker og hygge, leg og samvær!

Alt dette kommer du til at høre om til Familieværksætternes besøg på biblioteket i Horsens. Vi glæder os til at se jer.

P.S. Hvis du ikke er en del af Familieiværksætterne, men er blevet nysgerrig efter at have læst den her beskrivelse, så duk op på børnebiblioteket og spørg bibliotekaren. Vi vil altid gerne dele ud af vores viden og fortælle om vores tilbud!