MitID-logo
MitID-logo

MitID - hvad er det?

MitID er næste generation NemID. Det er det ID, du skal bruge, når du skal bevise, hvem du er, når du fx logger ind på din netbank, tjekker årsopgørelsen eller har brug for at skrive under digitalt.

Du kan bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til. MitID indfases i løbet af 2021 og 2022, og imens fungerer både NemID og MitID sideløbende. Derfor er det vigtigt, at du beholder dit NemID, også efter du har fået MitID.

Når det er din tur til at få MitID, vil du modtage en besked fra din bank. Beskeden får du enten i din net-/mobilbank eller i Digital Post - og ingen andre steder. Du skal være logget ind på din net-/mobilbank for at kunne se beskeden. Når du har modtaget beskeden, har du 30 dage til at få MitID. Har du brug for hjælp til at få MitID, så er det din bank, du skal kontakte.

Overgangen til MitID begynder, så snart testperioden er velgennemført og de sidste justeringer er på plads. Efter planen vil overgangen ske over en længere periode, og de første brugere forventes af kunne få MitID fra oktober 2021. Der er mange, der skal have MitID, og derfor kan der godt gå noget tid, før det bliver din tur – måske bliver det først i 2022.

eKurser.nu har lavet en video om hvordan du opdaterer dine oplysninger i NemID, så du er klar til MitID: https://www.youtube.com/embed/K6DbpeSZNPA

Find mere information hos Digitaliseringsstyrelsen: https://digst.dk/it-loesninger/mitid/

Hvis du er nysgerrig på hvordan MitID ser ud og tages i brug, kan du finde det her: https://digst.dk/it-loesninger/mitid/saadan-kommer-mitid-til-at-se-ud/