Lokale forfattere klar med ny festival

30.10.17
Op mod 30 forfattere fra Horsens-området mødes igen i år til festival hos Bog & idé i Horsens.

Når Horsens Forfatterdetival løber af stablen d. 18. novemer 2018 bliver det en lørdag eftermiddag i stedet for en hverdagsaften som sidst.

Ved at flytte festivalen til lørdag eftermiddag håber vi at lokke flere nysgerrige ind i butikken, når de har gjort deres indkøb på gågaden,” siger Helle Nancke, boghandler og én af arrangørerne bag festivalen.

Selv om sidste års udgave af Horsens Forfatterfestival var den første og i nogen grad et eksperiment, trak den pænt mange gæster til.

Men i november måned er Søndergade ret mørk om aftenen. Det er ikke mange, der tilfældigt kommer dryssende forbi på det tidspunkt – og da slet ikke familier med børn,” forklarer journalist og forfatter Christian Rimestad, den anden af de tre arrangører. Så ved at flytte festivalen til dagtimerne får også børn og forældre mulighed for at møde en lokal forfatter uden at komme på kant med de anbefalede sengetider for mindreårige.

Nurh! En lille mis! ">

Et par af de børnebogsforfattere, man kan møde til en snak, er Josefine Guldahl, der senest har skrevet bogen ”De seje superalfer”, samt tegner og illustrator Line Margareta Iversen, der har udgivet en stribe billedbøger om børn og deres liv på landet.

Horsens Forfatterfestival holder i øvrigt fast i at være en festival for lokale forfattere - store som små.

Hvis vi inviterer en kendt udenbys forfatter til at være med som trækplaster, risikerer vi, at han eller hun løber med en stor del af spotlyset,” siger Claus Schjødt, selv forfatter og den tredje arrangør bag festivalen. ”Og det ville være synd for især de knap så kendte lokale forfattere, som hos os får lidt ekstra opmærksomhed.”

Hvilket betyder, at Horsens Forfatterfestival igen i år byder på bøger og forfattere inden for et væld af genrer. Blandt andet kan du opleve: 

 • Interview med den skønlitterære forfatter Claus Grymer
 • Interview med sexolog Anne Kjeldstrup.
 • Carl Aksel Bech fra Bechs Forlag - Viatone vil fortælle om det lokale forlags succes med at udgive lydbøger af høj litterær kvalitet.
 • Og skulle man selv have lyst til at udgive en bog, er der gode råd at hente hos selvudgiverforlaget Kahrius, som står bag udgivelsen af flere bøger fra lokale forfattere. Blandt andre de populære hæfter med årets bedste fra Horsens Folkeblads tegner Jens Julius, der også er med på festivalen.
 • Lokalt er Annette Hoff kendt for sine bøger om bl.a. Boller Slot og Gehrdt de Lichtenberg, som byggede Lichtenbergs Palæ, det nuværende Jørgensens Hotel. Men hun er desuden forfatter til nogle spændende bøger om kaffens, teens og chokoladens Danmarkshistorie, som hun vil fortælle om på festivalen.

I år bliver forfatterfestivalen desuden bakket op af Horsens Bibliotek, som i ugerne op til festivaldagen vil præsentere bibliotekets lånere for en del af de lokale forfattere.

Horsens Forfatterfestival afholdes lørdag den 18. november 2017 kl. 15-18 hos Bog & idé, Søndergade 30, 8700 Horsens. Der er selvfølgelig gratis adgang.

Foto 1: Selv om sidste års forfatterfestival var den første og i nogen grad et eksperiment, trak den ganske mange gæster til. Her læser forfatteren Thomas Uhre Fenger op.

Foto 2: Michael Lycke signerer bøger.

Foto 3: Festivalen er en fin mulighed for læsere og forfattere til at møde hinanden.

 

Program

15.00 Velkomst v/ Helle Nancke.

Vinderne af festivalens bogpakker udtrækkes.

15.15 - 15.30 Josefine Guldahl har lagt stærkt ud som forfatter med først børnebogen ”De seje superalfer” og kort efter rejsebogen ”På eventyr i Botswana”. Hun fortæller om de to bøger - og det er ikke uden magi.

15.30 - 15.45 Claus Grymer udgav tidligere på året "Begyndelser til samtaler der ikke kan føres" - nyeste bog i et større forfatterskab. Claus Schjødt interviewer ham om bogen og forfatterskabet.

15.45 - 16.00 Tidligere kommunaldirektør Ole Have Jørgensen går med sin bog ”18 år for Horsens” bag kulisserne i Horsens’ forvandling fra fængselsby til oplevelsesby. Men hvorfor skal dén historie fortælles...

 

16.15 - 16.30 Aksel Bech fra Bechs Forlag i Egebjerg har specialiseret sig i bl.a. at udgive litterære klassikere som lydbøger. Han fortæller om jagten på de litterære perler og om lydbogsmarkedets udvikling de seneste 10 år.

16.30 - 16.45 Forlaget Kahrius har gennem årene hjulpet en række forfattere med at få deres bøger udgivet. Dorte Wirenfeldt fra forlaget fortæller nærmere om forlagets koncept og de muligheder der er for selvudgivelse.

 

17.00 - 17.15 Trine Kok debuterede for kort tid siden med en strikkebog for børn. Hun fortæller om sit projekt - som også har fået voksne til at finde strikkepindene frem.

17.15 - 17.30 Anne Kjelstrup er sexolog og har skrevet bogen ”17 mænd” om, hvad mænd tænker, mens de har sex. Christian Rimestad interviewer.

17.30 - 17.45 Annette Hoff har vakt opsigt i hele landet med sine bøger om kaffens, teens og chokoladens historie i Danmark. Hør hende fortælle om sin forskning.

 

18.00 Festivalen slutter.

 

Læs et interview med Claus Schjødt omkring novelleskrivning og udgivelsen "Stop ved blink".

Læs lokalt, tænk globalt. Mød de lokale forfattere på Horsens Forfatterfestival 
Materialer
Claus Schjødt (f. 1965): Stop ved blink : noveller
Reservér
 • Bog

Stop ved blink : noveller

Af Claus Schjødt (f. 1965) (2016)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Vinterfrugt

Af Claus Grymer (2016)
Læs mere
Reservér
 • Billedbog

Ninke og geden

Af Line Margareta Iversen (2015)
Læs mere
Reservér
 • Bog

På eventyr i Botswana

Af Josefine Guldahl (2017)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Den danske kaffehistorie

Af Annette Hoff (2015)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Den danske tehistorie

Af Annette Hoff (2015)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Den danske chokoladehistorie

Af Annette Hoff (2016)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Nilrems rejse

Af Jacob Hedegaard Pedersen (2008)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Gadens blikfang : danske emaljeplakater gennem 100 år : dansk kommerciel udendørsreklame i det 20. århundrede

Af John Juhler Hansen (2016)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Den hemmeligste bog

Af Linea Bjerrum Nielsen (2016)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Legehuset : en novellesamling

Af Jørgen Døssing Jepsen (2016)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Caravaggio : farlige billeder, barokrealisme som fortælling

Af Gitte Tandrup (2012)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Hundrede år med sejlerglæde : Dansk Sejlunion 1913-2013

Af Dan Ibsen, Jens Troense, Carl Gerstrøm (2013)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Til vor lille gerning ud - : dansk kirkeliv i Julius' streg

Af Jens Julius (2014)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Vaskedrengene, Raketterne & Havet : historien om rock'n'roll, pigtråd og beat i Horsens 1956-1974

Af Chr. Rimestad (f. 1951) (2013)
Læs mere
Reservér
 • Bog

The networking book : 50 tips til stærke strategiske relationer

Af Simone Lemming Andersen (2017)
Læs mere
Ole Have Jørgensen: 18 år for Horsens
Reservér
 • Bog

18 år for Horsens

Af Ole Have Jørgensen (2017)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Du kan strikke

Af Trine Kok (2017)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Danmarks teglværker. Bind 1, Horsens kommune

Af Verner Bjerge, Jacob Hanquist Petersen (2014)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Skjulestedet - 1945

Af Ingrid Helbl (2006)
Læs mere