Krimimessen på BogForum 2017

20.11.17

Det var stadig mørkt da de første krimimessemedarbejdere torsdag morgen drog afsted med kurs mod København. Nærmere bestemt mod Bella Centeret i Ørestaden, hvor den årlige bogmesse – Bogforum, skulle løbe af stablen fra fredag kl. 10 til søndag kl. 18. Inden da skulle Krimimessens stand stilles op og der skulle gøres klar til både quiz, interviews og udlevering af goodiebags mm.

Nurh! En lille mis!Spændingen var stor da dørene til Bogforum blev åbnet fredag formiddag og de besøgende begyndte at strømme til. Sammen stod krimimesseteamet – Lida, Vibeke, Pia, Louise, Jette og Thomas klar til at modtage krimiinteresserede og andre forbipasserende. Og inden vi fik set os om var klokken 18.20. Forfatter Rasmus Dahlberg havde netop været på scenen til et interview om katastrofethrilleren “Pandoracellen” og første dag på messen var slut. Tiden var fløjet afsted.

I løbet af dagen havde vi haft fornøjelsen af Jakob Knudsen, Jesper Stein, Katrine Engberg, Elsebeth Egholm, Helle Vincentz og Rasmus Dahlberg på scenen og med efterfølgende signering ved et af vores små caféborde. Ingen af os havde regnet med den enorme interesse fra de mange der, bevidst eller tilfældigt, havde lagt vejen forbi vores stand, hvor man foruden en snak også kunne få en krimigoodiebag og deltage i vores konkurrence om et betalt ophold på Krimimessen 2018.

Også vores timekonkurrencer havde været velbesøgte. Her kunne man vinde en søndagsbillet til Krimimessen samt en pose kaffe. Overvældet og taknemmelige gjorde vi standen klar til en ny dag, med et forventeligt større ryk-ind på bogmessen.

Lørdag blev endnu en forrygende og festlig dag på bogmessen. Godt en time efter, at vi havde budt de første besøgende velkommen på vores stand var samtlige kvadratmeter gulvplads i standen, samt en større del omkring standen pludselig dækket af gæster. Årsagen var at Leif Davidsen skulle på scenen til et interview om “Ravnens rede”.

Nurh! En lille mis!En time efter stod Lone Theils på scenen, derefter Nina Von Staffeldt, Lotte Petri, Anne Mette Hancock, A.J. Kazinski og vi lukkede scenen denne lørdag med et interview med Mads Peder Nordbo som netop var kommet til København efter en promotiontur i Polen for Grønlandskrimien “Pigen uden hud”.

Søndag morgen blev røde krimimesseposer fyldt med lakridspiber, kuglepenne, bogmærker samt Pierre Lemaitres “Rosy & John” (sidstnævnte sponsoreret af Lindhardt og Ringhof)og gjort klar til dagen. Derudover blev der printet og hentet nye konkurrencesedler da de knap 2000 stk, vi havde haft med var ved at slippe op. Sidste dag på Bogforum 2017 kunne begynde, og på interviewscenen lagde vi denne dag ud med at få besøg af Dennis Jürgensen, som kiggede forbi for at fortælle om fjerde bind i serien om Roland Triel – “Marcherende myrer”.

En times tid efter indtog Thomas Clemen scenen og herefter blev det Sara Blædel, Julie Hastrup og Michael Katz Krefeld. 

Nurh! En lille mis!

Sidstnævnte havde taget “hunden” Møffe med samt et vaskeægte lobotomisæt som dét, der kan ses på forsiden af bogen “Pagten”.

Kl. blev 17.15 og det var tid til lodtrækningen om den store hovedpræmie (se indhold), som 2.062 besøgende i løbet af weekenden havde deltaget i. Kurven med stemmesedler blev vendt ud på gulvet, og Pia fandt en vinder, som blev ringet op og blev meget glad over den gode nyhed:-)

 

Horsens Biblioteks servicemedarbejdere ankom og pakkede standen sammen og kørte den til Krimimessens hovedstad – Horsens, hvor den nu bliver opmagasineret til næste års BogForum.

Det blev til en fantastisk weekend i Bella centeret omgivet af bøger og glade mennesker.

Vi vil endnu engang gerne sige en STOR tak til alle jer – forfattere, forlagsfolk, læsere, krimiinteresserede og andre, der kom forbi vores stand og hilste på. Det var en kæmpe fornøjelse at møde jer.

Vi håber på at se mange af jer igen til Krimimessen i Horsens d. 17. og 18. marts 2018.

Se de mange billeder fra BogForum på Krimimessen.dk

Nurh! En lille mis!

 

(Øverst fra venstre: Pia, Michael Katz Krefeld, Thomas. Nederst fra venstre: Jette, Lida, "Møffe", Vibeke, Louise)