Info om begrænset åbning af biblioteket

10.12.20
Vi har begrænsede åbningstider fra fredag den 11. december kl. 16.00

Som en konsekvens af regeringens og myndighedernes seneste tiltag for at inddæmme COVID-19-smitten i Danmark, har Hovedbiblioteket i Horsens fra fredag d. 11. december kl. 16.00 t.o.m. tirsdag den 20. april, 2021 begrænset åbning. Alle vores øvrige biblioteker har lukket i perioden.
Alle gebyrer og afleveringsfrister som følge af lukningsperioden, suspenderes.
Herunder finder du svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med COVID-19. Siden opdateres løbende.

NYT! Aflevering og afhentning af reservationer på filialer

Efter påske, fra tirsdag d. 6. april kan du aflevere eller afhente dine reserverede materialer i den betjente åbningstid på dit lokale bibliotek. Det gælder på filialerne i Brædstrup, Østbirk, Hovedgård, Gedved og Søvind. 

Bemærk: Du kan ikke komme ind på bibliotekerne, men bedes vente ved indgangsdøren, hvor personalet både tager imod dine afleveringer og finder dine reservationer til dig. På grund af COVID-19-restriktioner er det desværre ikke tilladt at komme ind på biblioteket endnu. Du kan reservere her på hjemmesiden eller i Biblioteksapp og du kan se alle åbningstider lige her – du har 6 dage til at afhente dine reservationer. Husk at holde afstand, hvis der er kø.

Klik her for at se åbningstider.

Hvis du har ændret dit afhentningssted i forbindelse med nedlukning, skal du huske at ændre den tilbage til dit ønskede afhentningssted. Du kan retter det i din brugerprofil.
 

I forhold til udlån, aflevering og reserveringer af materialer får det følgende konsekvenser:

Hovedbiblioteket holder begrænset åbent i tidsrummet 10-16 - men nu med aftenåbent tirsdag til kl. 19.00.

De landfaste filialer har begrænset åbent for afhentning og aflevering af materialer fra 6. april.

På Hovedbiblioteket i Horsens vil der være åbent imellem 10 og 16 på hverdage, i en begrænset del af stueetagen, således at det kan lade sig gøre at aflevere og afhente reserverede bøger.

NYT! Om tirsdagen har vi fra og med den 13. april aftenåbent til kl. 19.00.

Der er ikke adgang til resten af Hovedbiblioteket eller vores øvrige biblioteker, så vi tilbyder ikke aviser, kopi, it osv.

Reservering af materialer

Hvis man reserverer via hjemmeside eller app, skal man ændre afhentningssted til Horsens Bibliotek INDEN man reserverer. Ellers bliver man mødt med en fejlbesked.

  • Hvis man reserverer fra bibliotek.dk skal man vælge Horsens Bibliotek/Ho som afhentningssted
     
  • Du kan også ringe ind til os og få materialet udlånt til dig - og så hente det senere.

***Hjælp os og hent reserverede materialer hurtigst muligt.***

Fornyelse af materiale

Det er muligt at forny materiale på hjemmesiden, medmindre der er reservering på materialet.

Gebyrer

Der tilskrives ikke gebyrer på materiale, som skulle have været afleveret i lukkeperioden. Men husk at aflevere senest 7 dage efter genåbning. Du kan dog stadig betale tidligere gebyrer via vores hjemmeside.

Hjemkaldelser, påmindelser m.m.

I lukkeperioden vil vi stadig udsende hjemkaldelser, afleveringspåmindelser m.m. Dog tilskrives der ikke gebyrer for for sent afleverede materialer før 7 dage efter vi vender tilbage til normal åbning af bibliotekerne. I mellemtiden er det muligt at aflevere sine lån inden for den begrænsede åbningstid på de enkelte biblioteker.

Nye reserveringer

Der er muligt, at reservere vores materialer i lukkeperioden. Kommer dit materiale hjem i perioden med begrænset åbning, er det muligt at hente det på det bibliotek du plejer. Husk at være opmærksom på de begrænsede åbningstider.

Lån af bøger

Det er i perioden kun muligt at låne reserverede bøger. Ønsker du derfor at låne en bog, er det nødvendigt at du reserverer den via vores hjemmeside. Du vil få besked når bogen er klar til afhentning.

Hjælp fra en bibliotekar

Har du brug for vejledning fra en bibliotekar, sidder vi klar ved telefonerne hverdage imellem 10 og 16. Ring til os på 76 29 24 00. Det er ikke muligt at komme til at tale med en bibliotekar ved at møde op på biblioteket.

Materiale bestilt hjem fra andre biblioteker

Du kan stadig bestille materialer hjem fra andre biblioteker.

Borgerservice på Brædstrup bibliotek

Da biblioteket i Brædstrup holder lukket i perioden med begrænset åbning, gælder dette også for Borgerservice på stedet. Skal du i kontakt med Borgerservice kan du orientere dig på Borgerservices hjemmeside ved at klikke her.

Online tilbud

Bibliotekets online tilbud er uberørt af den begrænsede åbning. Det er dermed muligt at tilgå e-Reolen, Filmstriben og alle de andre tilbud som hidtil.