Title billede

Hvad skrev de så? Forfatterworkshop i øjenhøjde

03.04.19
Den indre fortæller blev vakt til live, da Anna Klahn holde forfatterworkshop ved Horsens Bibliotek lørdag d. 23. marts.

Anna Klahn er en dansk forfatter og skrivelærer. Hun debuterede i 2015 med sin digtsamling 'Fra den afdødes hus'. Hun har primært skrevet digte og andre lyriske tekster, men arbejder i øjeblikket på sin første roman med støtte fra Statens Kunstfond.

Billede af forfatteren Anna Klahn og bogen 'fra den afdødes hus'


Værktøj til din egen skrivning

Ved forfatterworkshoppen fik deltagerne værktøjer og øvelser, som de kunne bruge til at forbedre deres egne skriveevner. En af øvelserne - som du selv kan bruge - lød på, at deltagerne skulle forestille sig, at de befandt sig i et rum fra deres fortid - som de enten har frygtet eller savner. Herefter skulle de skrive en liste med ti ting, der befandt sig i rummet og dernæst beskrive dem med sanseindtryk. Denne øvelse resulterede i, at deltagerne havde skrevet et rigtig fint sansemættet digt. Ligeledes havde de fortabt sig i tekstens univers, og var derefter klar til at fordybe sig i skriveprocessen.

Billede af et tomt rum

Deltagerne havde også mulighed for at sparre med Anna Klahn og hinanden. Der var stor opbakning i workshoppen, og deltagerne fik glæde af oplevelsen, hvor de blev klogere på deres egen forfatterstemme.

Prøv det - det er godt at møde andre skrivende og komme i gang.” - Anonym deltager.

Fejl er ikke det modsatte af succes men en del af det!

Sidder du selv med en forfatter i maven, men er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang, eller mangler du lidt motivation, så lyt til Annas vigtigste råd: 

”De fejlslagne og halvdårlige tekster, som vi alle skriver nogle gange, er helt essentielle og nødvendige for, at vi kan udvikle os som forfattere - de er ikke bare et uheldigt biprodukt. Vi skal turde bruge vores tid på at skrive - også dårlige tekster! For de er nødvendige. Ingen, der ikke i forvejen har skrevet store mængder halvdårlige tekster, skriver rigtig gode tekster. Og vi skal ikke vente, til vi kan skrive perfekt, med at lade andre læse med. Vi udvikler os gennem at lade vores tekster møde læsere og få feedback!”

 Every accomplishment starts with the decision to try

Så tøv ikke! Grib tastaturet og begynd at skrive. Før du ved af det, vil du have skrevet det værk, du altid har drømt om.

Fordyb dig

Er du interesseret i at vide mere om de projekter deltagerne arbejdede med under workshoppen, så har du mulighed for at læse to af dem her: 

LÆS MERE: PDF icon Susies skriveøvelse fra forfatterworkshop
LÆS MERE: PDF icon Pias skriveøvelse fra forfatterworkshop

Ønsker du også at høre mere om Anna Klahn og hendes forfatterworkshops, så kan du finde mere information på hendes hjemmeside www.skrivskrivskriv.dk eller på hendes Facebook. Du kan også finde hendes digtsamling herunder.

Du kan ligeledes finde flere hjælpemidler til din forfatterrejse på biblioteket. Benyt dig for eksempel af Stephen Kings anmelderroste bog 'Om at skrive', hvor han berettiger om sin egen rejse som forfatter, og beskriver håndværkets grundlæggende værktøjer. Eller læs Pablo Llambías' bog 'Skrivning for begyndere', som indeholder en masse praktiske og anvendelige råd til at udøve kritik og til at forbedre din skrivning gennem læsning af tekster fra alle genrer. Disse bøger og andre kan du finde herunder.

Billede fra workshoppen
Billede fra workshoppen
Materialer