Genåbning: Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Endelig slår vi dørene op til biblioteket igen - men alt er ikke helt som det plejer at være. Læs med her og se hvad man stadig kan på biblioteket - og hvad man ikke kan eller må på biblioteket indtil videre.

Bibliotekerne i Horsens kommune åbner mandag den 18. maj 2020. Herunder finder du svar på de oftest stillede spørgsmål. Siden opdateres løbende.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Kan man blive smittet via bøgerne og kommer de i karantæne?
Sundhedsstyrelsen har vurderet, at der ikke er behov for særlige forholdsregler vedr. biblioteksmaterialer, som brugere afleverer tilbage, eller som lånere kortvarigt studerer med henblik på at overveje hjemlån og derefter stiller tilbage. 

Hvis jeg har lånt en bog på Gedved Bibliotek, skal den så også afleveres på Gedved Bibliotek?
Nej, du kan aflevere dine bøger på alle kommunens biblioteker, så aflevér der hvor det passer dig bedst.

Kan man printe eller låne en PC?
Fra tirsdag d. 23. juni er det igen muligt at benytte bibliotekets printere og PC'er. Det er selvfølgelig vigtigt at alle er opmærksomme på at holde afstand og vi spritter løbende berøringsflader af for at sikre god hygiejne. Det er stadig vigtigt at alle sørger for god håndhygiejne og bliver hjemme ved symptomer.

Må man mødes på biblioteket?
Ja, hvis man tager hensyn til afstand, håndhygiejne og de generelle forsamlingsregler. Følg desuden den opsatte skiltning. 

Kan jeg booke et Studierum eller et Møderum?
Ja, nu kan du igen booke vores sal, møderum og studierum - dog har vi indtil videre sat begrænsning på hvor mange man må være.

Læs mere om lån af Studie- og Møderum.

Kan man få retshjælp på biblioteket?
Ja, fra mandag d. 15. juni starter Den Sociale Retshjælp igen op på Hovedbiblioteket. Læs mere om Den Sociale Retshjælp her.


LÆS OGSÅ: Nu er alt næsten normalt igen.


Hvornår åbner I for selvbetjening igen?
Det selvbetjente bibliotek åbner igen fra tirsdag d. 23. juni.

Hvad hvis jeg gerne vil undgå mange mennesker?
Tag et kig på grafen herunder. Her kan du se, hvornår der typisk er flest mennesker på biblioteket, og så kan du jo komme på et andet tidspunkt.


Må vi komme og game?
Ja. Fra tirsdag d. 23. juni åbner gamer PC'erne igen.

Kan man få hjælp?
Ja, selvfølgelig! Vi er godt nok bag en plexiglasskærm og beder dig respektere afstanden, men vi er på arbejde og klar til at hjælpe dig med at finde lige det du leder efter.

Har I egentlig savnet os?
Helt vildt! Vi har glædet os til at hjælpe jer og se mennesker på biblioteket igen.

Click here for English version