Genåbning: Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Endelig slår vi dørene op til biblioteket igen - men alt er ikke helt som det plejer at være. Læs med her og se hvad man stadig kan på biblioteket - og hvad man ikke kan eller må på biblioteket indtil videre.

Bibliotekerne i Horsens kommune åbner mandag den 18. maj 2020. Herunder finder du svar på de oftest stillede spørgsmål. Siden opdateres løbende og er foreløbig gældende til og med den 7. juni 2020.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvor hurtigt skal materialer afleveres?
Bare rolig. Der tilskrives ikke gebyr på materiale, som skulle have været afleveret i lukkeperioden. Vi har forlænget fristen for aflevering til 15. juni. Det betyder, at hvis du afleverer inden denne dato, skal du ikke betale for for sen aflevering. Du kan dog stadig betale tidligere gebyrer via vores hjemmeside.

Gør I ekstra rent, så?
Ja, vi har udvidet rengøringen og stiller afsprittere til rådighed på alle etager og alle filialer – så husk at bruge dem.

Kan man blive smittet via bøgerne og kommer de i karantæne?
Sundhedsstyrelsen har vurderet, at der ikke er behov for særlige forholdsregler vedr. biblioteksmaterialer, som brugere afleverer tilbage, eller som lånere kortvarigt studerer med henblik på at overveje hjemlån og derefter stiller tilbage.

Hvis jeg har lånt en bog på Gedved Bibliotek, skal den så også afleveres på Gedved Bibliotek?
Nej, du kan aflevere dine bøger på alle kommunens biblioteker, så aflevér der hvor det passer dig bedst.

Kan man printe eller låne en PC?
PC’er, print- og kopiservice kan ikke anvendes i øjeblikket, men nu kan du printe vha. Princh via dine egne enheder som PC eller telefon. Se mere her: https://princh.com/how-to-print/#mobile

Du kan heller ikke anvende søge-PC’er i øjeblikket, men spørg en bibliotekar om hjælp til materialer eller brug app’en Biblioteket.

Må man mødes på biblioteket?
Ja, hvis man tager hensyn til afstand, håndhygiejne og de generelle forsamlingsregler. Følg desuden den opsatte skiltning.

Kan jeg booke et Studierum eller et Møderum?
Ja, nu kan du igen booke vores sal, møderum og studierum - dog har vi indtil videre sat begrænsning på hvor mange man må være.

Kan man få retshjælp på biblioteket?
Ja, fra mandag d. 8. juni starter Den Sociale Retshjælp igen op på Hovedbiblioteket. Læs mere om Den Sociale Retshjælp her.

LÆS OGSÅ: Du kan læse om retningslinjer for genåbningen her

Hvornår åbner I for selvbetjening igen?
Det ved vi simpelthen ikke, men I skal nok få svar, så snart vi ved noget. Hold øje med denne side, hvor informationen opdateres løbende.

Bliver de arrangementer der ligger efter den 7. juni afviklet?
Det kan vi simpelthen ikke sige noget om endnu. Vi håber det selvfølgelig, men er nødt til at afvente.

Hvad hvis jeg gerne vil undgå mange mennesker?
Tag et kig på grafen herunder. Her kan du se, hvornår der typisk er flest mennesker på biblioteket, og så kan du jo komme på et andet tidspunkt.

Må vi komme og game?
Nej, det er ikke en mulighed i øjeblikket, da PC’erer ikke må anvendes.

Kan man få hjælp?
Ja, selvfølgelig! Vi er godt nok bag en plexiglasskærm og beder dig respektere afstanden, men vi er på arbejde og klar til at hjælpe dig med at finde lige det du leder efter.

Har I egentlig savnet os?
Helt vildt! Vi har glædet os til at hjælpe jer og se mennesker på biblioteket igen.

Click here for English version