Vinderen af årets krimi-indledning

Fængslende historier på Skolernes Krimimesse

08.05.19
Der var masser af engagement og ambitioner, da de forskellige klasser viste deres bidrag til Skolernes Krimimesse. de tre vindende krimi-indledninger var super godt skrevet - og endnu bedre oplæst. Det kræver mod at læse højt foran 850 unge! Nysgerrig? Du kan hente teksterne her og selv læse dem...

Tirsdag d. 30. april blev Skolernes Krimimesse afholdt for 7. gang – 850 elever fra kommunens 7. klasser var samlet for at blive klogere, blive underholdt og lære af hinanden.
Det blev afholdt på fængslet, hvor der var fuldt show på: Stemningen blev sat med spændingsmusik til et flot sammenklip af dramatiske billeder projekteret op på væggen over en scene i Magasinet. En kort velkomst af borgmesteren og så kom den første oplæser på...

Hvert år arbejder klasserne op til messen på forskellige måder, som de udfolder og viser hinanden på dagen. En af de ting, der bliver arbejdet med, er at eleverne skriver en indledning til en krimi for at arbejde med krimigenre. Hver klasse udvælger deres bedste krimiindledning og sender den ind til en konkurrence. Dommerne er to ansatte på biblioteket (heraf undertegnede) samt forfatter Lars Holmgaard Jørgensen. De tre bedste kriminoveller blev læst op og vinderen blev kåret.

De tre indledninger kan downloades som pdf-filer nedenfor teksten her.

Jeg er nytilflytter til kommunen og har aldrig før været på fængslet, så det hele var nyt for mig. Men jeg har til gengæld i min egen skoletid siddet igennem masser af smålunkne skolearrangementer. Det her var ikke et af dem! Det var sat professionelt op og der var gjort noget ud af at gøre at det fedt for eleverne! Jeg deltog desværre kun i den fælles opstart i magasinet, men det var super flot.

Eleverne egne indslag var tilsvarende imponerende. En klasse lavede på scenen et interview med en fængselspræst. En anden klasse havde lavet en række småfilm, som dramatisk og alvorligt illustrerede en række facts og statistikker om omsorgssvigt, misbrug og kriminalitet. Det var sjovt og spændende at være dommer på krimiindledningerne, for de var gode, stemningsfulde og opfindsomme og både førstepladsen og andenpladsen valgte selv at læse op for de forsamlede næsten 900 elever!

Førstepladsen gik til "Brændende kærlighed" af Nikoline Sejersen fra 7. A på Hovedgårdskole.
Mordet i løvskoven af Astrid Korsholm fra 7. C på Højvangsskolen fik andenpladsen.
På tredjepladsen kom "Februarvinden" skrevet af Veljhini Mary Thevanesan fra 7. Q på Langmarksskolen.

Tak for en masse fængslende krimi-indledninger.