Kvinde med bøger mellem reoler i et bibliotek

Digital formidler til Krimimessen med skarp SoMe-profil (projektansættelse)

10.06.21
Er du en stærk formidler, har du erfaring med eller viden om digitale sociale medier, wordpress, kommunikation og PR inden for kulturområdet, og er du tilmed en ivrig litteraturlæser gerne med hang til bloddryppende krimier, så er du måske vores nye formidler og So-Me-ekspert?

Hvis du har gode evner indenfor for wordpress, SEO og har fokus på effekt og evaluerer den digitale indsats. Så er det dig, vi mangler på holdet. Horsens Kommunes Biblioteker søger en formidler-SoMe-ekspert til en seks måneders projektansættelse med en skarp kultur- og litteraturprofil fra 1. september 2021 eller snarest derefter.

Du har desuden en relevant akademisk baggrund. Du er god til at koordinere mellem mange forskellige kommunikationskanaler, du kan spotte den gode historie, du er glad for at skrive, og du er god til det. Men vigtigst af alt, så tænker du digitalt som en selvfølge.

Horsens Kommunes Biblioteker er arrangør af den årlige Krimimesse på FÆNGSLET med mere end 7000 gæster. Du vil, som din hovedopgave indgå i Krimimessens redaktion, primært med ansvar for optimering af Krimimessens digitale sociale medier og hjemmeside. Desuden vil du få opgaver i det samlede formidlingsteam, ligesom du må forvente, at være en holdspiller, der i sparring med vores dygtige formidlere skal være med til at optimere Horsens Kommunes Bibliotekers samlede SoMe-kanaler.

Horsens Kommunes Biblioteker har i 2020 gennemført et serviceeftersyn af organisationen med en transparent ramme og et bredt mulighedsrum. Udfaldet af serviceeftersynet er et fælles ønske, ledelse og medarbejdere imellem, om færre teams, en flad ledelsesstruktur og fleksible opgavefællesskaber med høj grad af faglig specialisering men også et øget fokus på tværfaglige arbejdsgrupper. Derfor er formidlingsområdet nu samlet i ét team, og det er blandt andet her, du kommer i spil som vores nye formidler.

Vi søger:

Vi søger en uddannet bibliotekar DB, cand.scient.bibl. cand.comm., journalist, cand.it. eller alternativt en person med anden relevant kandidatuddannelse gerne med erfaring fra bibliotekssektoren eller fra en anden kulturinstitution. En person, der kan styrke Horsens Kommunes Bibliotekers og Krimimessens digitale profil både strategisk og operationelt i samarbejde med bibliotekets øvrige formidlere og kommunikationsmedarbejdere.

Du kommer blandt andet til at beskæftige dig med:

Optimering af Krimimessens hjemmeside.

Digital formidling på kulturområdet primært i forbindelse med Krimimessen.

Optimering af Krimimessens og Horsens Kommunes Bibliotekers SoMe-portefølje.

Ekstern kommunikation online på web og sociale medier og koordinering mellem vores mange kommunikationskanaler.

Indholds- og tekstproduktion.

Koordinering af bidrag fra mange forskellige kollegaer og eksterne kampagner.

Arrangementer og aktiviteter på kultur- og litteraturområdet.

Samarbejde med relevante interne og eksterne partnere på kultur- og litteraturområdet samt i bibliotekets stab.

Èn til én og én til mange- formidling i udlånslokalerne (også aftener og weekender).

Dine kompetencer:

Du arbejder bevidst med SEO og har fokus på effekt og evaluerer indsatsen.

Vi forventer, at du har en stærk digital profil gerne med et godt kendskab til wordpress.

Erfaring med at arbejde med kultur, og du har et godt kendskab til området.

Vi forventer, at du følger mediernes kulturdækning, og at du er litteraturinteresseret.

Du arbejder opsøgende på gode historier i hele organisationen, og du følger op på dem.

Du følger med i udviklingen inden for kommunikation og digitale medier.

Du brænder for at formidle i øjenhøjde – uanset hvem (og hvor mange) du taler med.

Fagligt interesserer du dig for, hvordan du bedst muligt formidler på en let tilgængelig og inspirerende facon.

Du har gode informationskompetencer og gerne kendskab til bibliotekssektorens it-systemer.

Du trives med at arbejde tværgående i bibliotekets organisation.

Du er udadvendt og har flair for formidling og kommunikation med bibliotekets brugere.

Du har et godt overblik over projektorienterede arbejdsprocesser.

Du er en tydelig kommunikator med gode skriftlige og mundtlige kompetencer.

Du er udviklingsorienteret, kreativ og iderig.

Du kan kickstarte opgaver og processer, og du kan afslutte dem igen.

Om os:

På Horsens Kommunes Biblioteker er vi cirka 50 medarbejdere til at betjene i alt 7 biblioteker, fra Brædstrup i vest til Endelave i øst. Biblioteket har et formelt samarbejde med Enner Mark Fængsel, samt en række parter i uddannelsessektoren, herunder gymnasier, folkeskolen og en privat grundskole. Hertil kommer et samarbejde med kulturinstitutioner, dagtilbud m.v. Endvidere er Horsens Kommunes Biblioteker arrangør af den årlige Krimimesse på FÆNGSLET med mere end 7000 gæster. Krimimessen er Nordeuropas største messe for kriminallitteratur.

På Horsens Kommunes Biblioteker ser vi os selv som urbane forsamlingshuse, hvor de fysiske rum er borgernes fælles mødested – forsamlingshuse med højt til loftet, hvor alle har mulighed for at opleve, skabe, deltage og lære i demokratiske fællesskaber uden forpligtelser og abonnement.

Biblioteket er organiseret i teams, hvor tværfaglige kompetencer og opgavefællesskaber er i højsædet sammen med et øget fokus på at lave bibliotek med borgeren i centrum. Her er højt til loftet med plads til et stort selvledelses- og udviklingsrum.

Hovedbiblioteket i Horsens er nyindrettet. Besøgstallene er stigende. Det digitale udlån vokser. Bibliotekets filialer er i fokus, og biblioteksvæsenet i kommunen er i færd med, understøttet af handleplaner, at implementere en ny biblioteksstrategi, som du finder her: https://horsensbibliotek.dk/om-bibliotekerne/biblioteksstrategi 

Du kan se mere om Horsens Kommunes Biblioteker på www.horsensbibliotek.dk her kan du også finde vores mange kulturelle tilbud og projekter.

Arbejdstiden er 37 timer/uge. Der må påregnes aften- og weekendvagter, da vi har brugervenlige åbningstider.

Løn og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende overenskomst. Endelig lønfastsættelse sker efter forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation på baggrund af kvalifikationer.

Arbejdsstedet er primært på hovedbiblioteket i Horsens Kommune, men der kan forekomme opgaver eller vagter på en af vore seks filialer.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning digitalt via stillingsopslaget.

Ansøgningsfrist:

23.6. 2021

Samtale:

Det forventes, at der afholdes ansættelsessamtaler den 5.7. 2021

Yderligere oplysninger og uddybning om stillingen hos Biblioteksleder, Claus Hagstrøm Hansen, Tlf. direkte: 76 29 24 18 eller Mobil: 24 63 41 55.