Dem kan du møde på Krimimessen 2021

11.01.21
Her løslader vi de første navne på plakaten til årets krimimesse.

Lørdag d. 20. marts på Fængslet i Horsens åbner vi dørene til Krimimessen 2021. Traditionen tro byder vi på et kriminelt spændende program spækket med interviews, foredrag, samtaler og meget mere fra både fiktionens og virkelighedens verden.

Køb din billet lige her – (NB. der er et begrænset antal billetter i år)

Vi er meget stolte af at kunne løslade de første 5 navne på krimiforfattere, du kan møde på Krimimessen 2021.

Glæd dig til at møde:

Elly Griffiths

Elly Griffiths er forfatter til den populære krimiserie om den elskelige arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway, der hjælper den bryske kriminalkommissær Harry Nelson med at opklare makabre mordsager i det vindblæste Norfolk. Den prisbelønnede bestsellerserie om Ruth Galloway er blevet et kæmpe hit blandt læserne, og Elly Griffiths har endda også formået at få en fanskare blandt danske krimiforfattere. Lone Theils og Katrine Engberg har rost Griffiths for hendes humor, vid, gru og overbevisende karakterer, og Griffiths har ved flere lejligheder optrådt sammen med Sara Blædel, blandt andet på Krimimessen i Horsens.

Griffiths er kendt for sin grundige research i forbindelse med Ruth Galloway-bøgerne, og hun lægger stor vægt på, at alle historiske begivenheder er korrekte. Men det er især hendes enestående evne til at skabe spænding og uforglemmelige karakterer, der har gjort hende til en af Englands mest elskede krimiforfattere.

Navnet Elly Griffiths er egentlig et pseudonym for forfatterens borgerlige navn, Domenica de Rosa. Pseudonymet opstod i forbindelse med den første bog i Ruth Galloway-serien, Pigen under jorden, hvor hendes agent mente, at hun havde brug for et rigtigt krimiforfatternavn. Navnet Elly Griffiths blev således startskuddet på en succesfuld karriere som anerkendt krimiforfatter.

Elly Griffiths udkommer på Gads forlag.

Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld (f. 1966) er blandt Danmarks mest læste krimiforfattere og har modtaget talrige priser for sine bøger, blandt andre Marthaprisen og Krimimessens Publikumspris.

I 2013 indledte han med Afsporet den populære krimiserie om kriminalbetjenten Thomas “Ravn” Ravnsholdt, også kaldet Ravn-serien.

Michael Katz Krefeld har sideløbende arbejdet med andre krimiserier, f.eks. serien om politikommissæren Cecilie Mars.

Michael Katz Krefeld udkommer på Lindhardt & Ringhof.

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant er journalist og fotograf.

Hun bor i Bromma i Sverige med sin mand og deres to børn.

Hun debuterede som krimiforfatter i 2010 med “Uge 36” og blev straks af svensk presse udnævnt til den nye krimidronning.

Hendes populære Emma Sköld – serie er blevet en bestseller.

Sofie Sarenbrant har flere gange været på scenen til fulde huse på Krimimessen.

Sofie Sarenbrant udkommer på People´s Press.

Faber & Pedersen

Kim Faber og Janni Pedersen debuterede med kriminalromanen Vinterland (2019), der har solgt mere end 63.000 eksemplarer herhjemme og til udgivelse i ni lande. Romanen blev shortlistet til Bogforums Debutantpris i 2019 og hædret med Det danske Kriminalakademis debutanpris 2020.

Janni (f. 1968) er til daglig studievært og krimi- og retsreporter på TV 2. Hun har tidligere arbejdet i Nordisk Films dokumentarafdeling. I 2020 blev hun for anden gang kåret som Årets Nyhedsvært af Billed-Bladets læsere. 

Kim (f. 1955) er tidligere journalist på Politiken, hvor han har arbejdet som blandt andet nyheds- og kulturreporter i 25 år.

Faber & Pedersen udkommer på Politikens forlag.

Viveca Sten

Viveca Steen arbejdede i mange år som chefjurist, indtil hun i 2008 debuterede som forfatter med Stille nu, den første krimi i Sandhamn-serien. Den udspiller sig omkring Stockholms skærgård.

Serien har opnået en enorm popularitet og mange bind i serien er desuden blevet filmatiseret med stor succes.

Siden da er det blevet til hele ti bind i serien, og Viveca Sten er i dag en af Sveriges mest afholdte krimiforfattere.

Viveca Sten udkommer på Alpha forlag.

Læs mere om Krimimessen, deltag i krimikonkurrencer og få krimianbefalinger på Krimimessen.dk

Materialer