COVID19: Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Fra torsdag d. 29. oktober skal du bruge mundbind på bibliotekerne. Få svar på hvad det betyder for dig - og på meget mere vedrørende Horsens Kommunes Biblioteker COVID-19 tiltag.

Herunder finder du svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med COVID-19. Siden opdateres løbende.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Mundbind – hvad betyder det for dig?

Fra torsdag den 29. oktober 2020 skal du bære mundbind på Horsens Kommunes Biblioteker. Du skal bære mundbind, når du bevæger dig rundt på biblioteker, fx når du kigger på bøger, bevæger dig hen til et møderum eller går fra et mødelokale eller studierum og ud til toilettet. Det vil sige, at du også skal have mundbind på til arrangementer, men til et arrangement hvor du sidder ned, skal du ikke have mundbind på under selve afviklingen. Det er dog ikke påkrævet at bære mundbind, når du tager ophold ved fx en pc eller i et studierum, ligesom børn under 12 år ikke skal bære mundbind. 

Du skal ikke bære mundbind, hvis du er undtaget af helbredsmæssige årsager.

Forsamlingsforbud – bliver jeres arrangementer så aflyst?

Nej, vi må heldigvis stadig afholde vores arrangementer, da de ikke er underlagt det nye forsamlingsforbud på 10 personer. I lokaler, lokaliteter og arrangementer mv., hvor kunder, besøgende eller deltagere i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, biograflærred, bane eller lignende må der nemlig være op til 500 personer til stede. For børn og unge fra 0-21 år gælder det desuden, at forsamlingsforbuddet fortsat er på 50 personer. Det betyder, at vi fortsat kan lave rundvisninger og andre tiltag med børn og unge såfremt vi husker mundbindsreglerne og i øvrigt som hidtil holder afstand og spritter af.

Kan man blive smittet via bøgerne og kommer de i karantæne?

Sundhedsstyrelsen har vurderet, at der ikke er behov for særlige forholdsregler vedr. biblioteksmaterialer, som brugere afleverer tilbage, eller som lånere kortvarigt studerer med henblik på at overveje hjemlån og derefter stiller tilbage. 

Hvis jeg har lånt en bog på Gedved Bibliotek, skal den så også afleveres på Gedved Bibliotek?

Nej, du kan aflevere dine bøger på alle kommunens biblioteker, så aflevér der hvor det passer dig bedst.

Kan man printe eller låne en PC?

Fra tirsdag d. 23. juni er det igen muligt at benytte bibliotekets printere og PC'er. Det er selvfølgelig vigtigt at alle er opmærksomme på at bruge mundbind, holde afstand og vi spritter løbende berøringsflader af for at sikre god hygiejne. Det er stadig vigtigt at alle sørger for god håndhygiejne og bliver hjemme ved symptomer.

Må man mødes på biblioteket?

Ja, hvis man tager hensyn til afstand, håndhygiejne og de generelle forsamlingsregler. Følg desuden den opsatte skiltning. 

Kan jeg booke et Studierum eller et Møderum?

Ja, nu kan du igen booke vores sal, møderum og studierum - dog har vi indtil videre sat begrænsning på hvor mange man må være.

Læs mere om lån af Studie- og Møderum.

Kan man få retshjælp på biblioteket?

Læs mere om Den Sociale Retshjælp her.

Hvad hvis jeg gerne vil undgå mange mennesker?

Tag et kig på grafen herunder. Her kan du se, hvornår der typisk er flest mennesker på biblioteket, og så kan du jo komme på et andet tidspunkt.

Må vi komme og game?

Ja. Fra tirsdag d. 23. juni åbner gamer PC'erne igen.

Kan man få hjælp?

Ja, selvfølgelig! Vi er godt nok bag en plexiglasskærm og beder dig respektere afstanden, men vi er på arbejde og klar til at hjælpe dig med at finde lige det du leder efter.

Click here for English version