Bobler ordene i din mave?

Skriver du historier, sangtekster eller måske digte? Er du mellem 13 og 18 år gammel?

Skriveskolen er et nyt samarbejde mellem Horsens Ungdomsskole og Horsens Kommunes Biblioteker for de 13-18 årige. Med den anmelderroste forfatter Julie M. Day som underviser lærer du at lege med ord i et trygt fællesskab med andre skriveglade. Du behøver ikke have skrevet før, for vi skaber et frirum, hvor ordene og du sætter rammerne. Måske bliver din tekst endda udgivet…

Jeg er klar - hvornår går vi i gang?
Vi skyder forløbet i gang i weekenden den 19. september. Her får vi besøg af illustrator Mette Breth og underviser på Skriveskolen Julie M. Day, som fortæller hvad man kan forvente sig af undervisningen i efteråret og hvad man skal ’kunne’ for at deltage - man skal selvfølgelig bare elske at skrive!


Julie præsenterer også sit eget forfatterskab, laver småøvelser, læser op og giver dig masser af tips samt en quiz, hvor du kan vinde en bogpræmie. Måske skal vi også arbejde med illustrationer og tegning, foto eller lyd?  Detaljeret program for dagen følger, men der bliver skruet helt op for kreativiteten.

 

KICKOFF-program til Skriveskolen

Lørdag d. 19. september 2020, klokken 09.00 - 14.00

09.00 – 10.00:
Introduktion til efterårets kursus, Skriveskolen. Underviser, Julie M. Day, vil fortælle om, hvad man kan forvente sig af forløbet samt fortælle om sin egen baggrund som forfatter – fra forfatterspire til etableret forfatter.

10.00 – 10.30:
En lille skriveøvelse som vi i fællesskab samler op på inden næste del af programmet.

10.30 – 11.30:
Mette Breth, fra BRETH DESIGN, kommer og giver et indblik i hendes arbejde som forside-illustrator. Hun vil blandt andet fortælle om samarbejdet med forlag og forfattere, fremvise skitser af udgivne bøgers forsider, deriblandt også dem, der ikke blev valgt. Give et indblik i processen bag bøgers omslag, og snakke om de afgørende kriterier for et godt bogcover.

11.30 – 12.00: Pause

12.00 – 12.30:
Endnu en skriveøvelse. Her fortsætter vi, hvor vi slap inden pausen.

12.30 – 13.40:
Julie fortæller om, hvad det at skrive er for hende. Hun kommer med tips og tricks til, hvordan man kan forbedre sine skrivekundskaber, hvordan man kommer igennem forlagenes nåleøje og fortæller om markedsføring af sine egne bøger.

13.40 – 14.00:
Kahoot!-quiz. Vinderen af quizzen kan vælge en af Julies udgivelser som præmie. Tak for i dag! Dagen igennem vil der løbende være tid til små pauser, hvor man kan strække benene og sludre med sine kommende skrivefæller og med Julie.

Hurtigt om Julie
Julie Meta Day er født den 11. maj 1988 i København. Som barn flyttede hun med sin familie til Jylland, og hun er opvokset i Skanderborg. Til dagligt bor Julie i dag i Odder med sin mand og deres to sønner. Hun har skrevet fantasytrilogien Grænsen til Trafallas, der er udgivet hos DreamLitt. Hun er lige nu aktuel med første bog i sin nye serie, Sagakvartetten, der udkommer hos Turbine forlaget 25. maj 2020, og som har et multistrenget plot fuld af mørk magi, dystre kræfter og kærlighed.

Tilmeld dig Skriveskolen:
Skriv en e-mail med dit navn og din alder til nedenstående adresse:

skriveskolen@horsens.dk.

Så vender vi tilbage til dig. Skriv også gerne lidt om, hvad du godt kan lide at skrive, og husk, at der kun er 10 ledige pladser som går til de først tilmeldte.

Og hvad så bagefter?
Når Skriveskolen er skudt i gang den 19. september, vil vi mødes fast hen over efteråret, hvor vi skriver sammen på biblioteket om onsdagen fra 17.00-19.00. Et program for denne del af undervisningen får deltagerne efter opstartsweekenden.


 

Skriveskolen er som nævnt et helt nyt tiltag og samarbejde, og da det er vigtigt for os, at lige præcis du er med til at bestemme retningen, er det et åbent spørgsmål, hvordan vi runder af.

LÆS JULIES BØGER: Du finder dem lige her

Selve undervisningsforløbet består af 10 gange og slutter sidst på efteråret, men vi drømmer om at samle alle jeres tekster i en bog som eventuelt udgives. 

Vi glæder os til at se dig.

Foto: Pexels