Blågrøn. Bøger. Buer.

17.08.22
Når du søger inspiration på biblioteket, møder du en personlig formidling.

Der er virkelige mennesker bag vores anbefalinger. Og selv om de engagerede formidlere kan begå sig bredt, har de altså også særlige interesseområder, for eksempel er formidler i børnebiblioteket, Emma, også bueskytte. Her kan du læse mere om Emmas yndlingsbog, -film og -dyr.

Af Horsens Kommunes Biblioteker

Navn: Emma Rosenkrantz, 30 år

Uddannelse:  Jeg er uddannet cand.mag i Kultur og Formidling og har skrevet speciale om den danske børnekulturpolitiske udvikling.

Funktion: Formidler i Børnebiblioteket 

Yndlingsbog: Mr. Y’s forbandelse af Scarlett Thomas

Yndlingsfilm:  Léon som er en engelsksproget fransk thiller fra 90erne. Jeg har set den mange gange som teenager, da den havde en eminent plads i min fars DVD-samling.  

Yndlingsmusik: Jeg har en svaghed for gammel jazz og soul. Jeg sværger mest til nogle af de største kvindelige sangerinder i denne genre, fordi jeg synes, de har en enorm empowerment, som jeg håber kan smitte lidt af på mig. 

Særlige interesser: Jeg elsker at være kreativ i alle afskygninger og strikker, hækler, broderer, væver og knytter.

Det vidste du ikke om mig: Jeg er bueskytte til husbehov.

Min yndlingsfarve: Blågrøn

Min livret: Pandekager, helst indtaget med mine børn.

Min helt eller heltinde fra fiktionens verden: Helt klart Harry Potter, som åbnede bøgernes verden for mig. I mit barndomshjem blev der ikke læst mange bøger og jeg var tilmeld heller ikke den stærkeste læser. Men da jeg nåede sidste side i 7. bind, var der ingen vej tilbage – jeg havde oplevet læsningens og fortællingens magi. Nu er jeg lykkelig for at være i et børnebibliotek, hvor jeg kan genkende mig selv, i de børn, der ikke kan få nok af bøger, men også i de børn, som har lidt svært ved rigtigt at komme i gang med læsning.  

Mit største idol: Personligt er det min mor, som springer ud, hvor hun ikke kan bunde og lærer at svømme på vejen. Fagligt er det en kvinde som Stine Liv Johansen, ph.d og lektor ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet, som siger kloge og vigtige ting om børns leg og liv med medier.  

Mit yndlingsdyr: Det har alle år været katte, men nu har vi altså fået en hund i familien, så jeg synes næsten det vil være for synd, hvis mit yndlingsdyr ikke er ham. Så jo, det er naturligvis hunde…

Jeg drømmer om at: Jeg drømmer om at istandsætte og indrette en gammel cirkusvogn i bunden af min have, så jeg kan indlogere gæster og familie og venner.
 

Tags